Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №220 від 29.12.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Творча натура

Пісенна версія каратиста

Пронизана філософією непримиримої війни між добром і злом

Дедалі частіше на хвилях радіостанцій «Мелодія» і «Радіо-Трек» лунають сповнені загадкової магічності пісні «Новый год» і «Рождество». Вслухаєшся в слова, упиваючись мелодією, і мимоволі поринаєш у потаємний світ торжества, притаманний хіба що новорічним святам. І лиш поодиноким слухачам спаде на думку цікавість щодо імені автора творів, здатних піднести настрій, додати натхнення, окрилити надією.

Зрештою, авторство цьогорічних хітів рівненських радіостанцій не викличе грандіозної сенсації. Навіть незважаючи на те, що Віктор Сидорович, більше відомий громадськості як чемпіон Європи та засновник власної школи традиційного карате-до, не належить до професійних піснярів, добре знаний серед музичного бомонду. Зокрема, торік він випустив компакт-диск «Между ночью и днем», на якому записано у виконанні популярного рівненського гурту «Країна У» дванадцять пісень. Зараз Віктор Сидорович працює над новим збірником, пісню з якого (»Новый год») презентував на радіостанціях «Мелодія» і «Радіо-Трек».

Цікаво, що, захоплюючись в юності музикою, Віктор, зайнявшись традиційним карате-до, років двадцять не брав до рук гітари. Однак, як кажуть, від долі не втечеш. Так, нещодавно на одне з днів народжень дружина Іра подарувала йому гітару, мовляв, аби веселіше було десь біля вогнища посидіти. Віктор мало не заново почав розучувати акорди, підбираючи до них слова. Невдовзі сама собою з'явилася пісня, за нею ще одна. А коли їх вже набралося близько двадцяти, дав послухати знайомим музикантам. Твори настільки припали до душі виконавцям з гурту «Країна У», що вони запропонували Віктору Сидоровичу записати авторський альбом. Так на світ з'явився альбом «Между ночью и днем».

На відміну від більшості сучасних пісень, твори Віктора позначаються насамперед глибоким смисловим змістом, в якому закладене філософське осмислення вічних життєвих проблем. Та головне, що в кожній з них червоною ниткою проходить ідея торжества добра і любові.

Новый год

Слова і музика Віктора Сидоровича

Озарная метель

Пушистым снегом

Кружит целый день.

Заметая следы

От вчерашних обид,

Напрасных слез

И праздной суеты,

Белым снегом надежд.

Припев:

Скоро ночь укроет землю,

И вчерашний дождь

Уснет под снегом

Тонким льдом.

Я знаю, ты ждешь

Звонка у двери.

И ты не уснешь,

Пока ты веришь,

Что прийдет Новый год.

И в твоей жизни

Будет новый поворот.

Каким он будет?

Припев:

Снег идет,

И лапой белой

В окна

Новый год

Стучит несмело

Нам с тобой.

29.12.2005Василь ГЕРУС



Рівне-Ракурс №10 від 29.12.2005p. 
На головну сторінку