Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №382 від 05.02.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Зимові турботи

Догляд за шкірою взимку

Догляд за шкірою взимку

У холодну пору року шкіра тіла майже зовсім позбавлена кисню. А вчені вважають, що наша шкіра – такий же орган дихання, як легені. Японський професор, автор оздоровчої методики Кацудзо Ніші наголошує:

“Шкіра, у якої порушена функція дихання, і зовні виглядає нездоровою. Бліда, в’яла, із синцями та мішками під очима, позбавлена еластичності, вона має нездоровий землисто-сірий колір, пронизана червоними прожилками, - все це ознаки багатьох відхилень від природнього стану, у тому числі й порушення шкірного дихання. Коли шкіра дихає - у ній рухається життєва сила, яка несе в собі не лише здоров’я, але й молодість!”

З чого почати?

У своїй книзі “Енергетичний подих” японський гуру радить взимку проводити обтирання. З їх допомогою можна повернути нормальне кровопостачання шкіри і клітинний обмін.

Приготуйте два рушники (краще лляних), змочіть один у прохолодній воді і розітріть тіло - зверху донизу. Потім гарненько витріть тіло сухим рушником, розтираючи шкіру легкими круговими рухами.

За кілька хвилин ви відчуєте, що все тіло немов горить. Це означає, що шкіра збагатилася киснем та енергією, ожила.

Проводьте таку процедуру щодня, знижуючи температуру води на 1 градус. Після 6-7 процедур можна перейти на 1 раз у тиждень.

Важливі правила:

1. Гарячі ванни взимку допомагають зігрітися, але ґрунтовно висушують шкіру. Приймайте їх не частіше одного разу на тиждень, гарненько зволожуючи після купання тіло.

2. Чим менше синтетичних тканин у вашому одязі, тим менше ви будете скаржитися на сухість шкіри. Намагайтеся вибирати нижню білизну й інший одяг з натуральних тканин.

3. Використовуйте не рідше одного разу на тиждень скраб для очищення шкіри.

Для сухої шкіри

Залийте склянку вівсяних пластівців половиною склянки теплих вершків і додайте 1 столову ложку меду. Такий скраб ніжно відлущує омертвілі клітини, мед постачає шкіру великою кількістю мікроелементів і активізує клітинне дихання.

Сирний пілінг для будь-якої шкіри

1 ст. ложку перемеленого у кавомолці рису змішайте з 4 ст. ложками сиру і 1 ст. ложкою маслинової олії. Отриману масу нанесіть легкими масажними рухами на тіло, залишіть на 5 хвилин, потім змийте теплою водою.

05.02.2009



Рівне-Ракурс №10 від 05.02.2009p. 
На головну сторінку