Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №382 від 05.02.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Проблема

ЖКП не може? Бюджет допоможе!

ЖКП не може? Бюджет допоможе!

З 942 ліфтів, які є в житловому секторі міста, 315 – відпрацювали нормативний термін служби. Прогнозують, що до кінця 2009 року їх кількість збільшиться ще на 93 одиниці. Але навіть після капітального ремонту експлуатація вертикального транспорту можлива не більше 3-х років. Та, головне, ЖКП не вважають за потрібне підтримувати навіть складові частини ліфтів у належному стані. Як результат, у 80 відсотків ліфтів розікрали обрамлення дверей шахти та кабіни.

Вихід із цієї пастки можна знайти хіба що у міському бюджеті. Міський голова Рівного Володимир ХОМКО пообіцяв передбачити кошти на виконання заходів із покращення ліфтового господарства.

Не вселяє оптимізму й ситуація у газовому господарстві Рівного.

Технічний стан та обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж Рівного, особливо у багатоквартирних будинках – незадовільні. Саме так на останній нараді охарактеризував газове господарство міста начальник ТУ Держгіпромнагляду в Рівненській області Микола НОС. Серед основних проблем, пов’язаних із використанням газу в побуті – використання скрапленого газу, самовільне перепланування квартир, неналежний стан утримання димових та вентиляційних каналів тощо.

При цьому житлово-комунальні підприємства, до обов’язків яких належить утримання внутрішньобудинкових газопроводів та димових вентиляційних каналів, повністю “абстрагувалися від теми”, хоча і є балансоутримувачами багатоквартирних будинків. Керівники контролюючих органів зійшлися на думці, що ситуацію можуть виправити позачергові перевірки та інвентаризація, а переобладнання газових приладів проводитиметься лише за наявності проектних рішень.

05.02.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 05.02.2009p. 
На головну сторінку