Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №383 від 12.02.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Порятунок

Костопільські гімназисти врятували жінку

Костопільські гімназисти врятували жінку

3 лютого в річку Замчисько біля Костопільської гуманітарної гімназії ім.Т.Шевченка під кригу провалилася жінка. На місце виклику негайно виїхав підрозділ чергової варти МНС. Рятувальників зустріли учні та педагоги гімназії, які й повідомили, що встигли власними зусиллями витягти з води потерпілу, після чого каретою швидкої допомоги її госпіталізували до Костопільської центральної районної лікарні.

Встановлюючи передумови порятунку, працівники райвідділу МНС з’ясували, що у “рятувальній операції” брав участь мало не весь педагогічний та учнівський колектив. Як розповіла безпосередній учасник порятунку, заступник директора гімназії Марія ОЛІФЕ-РЧУК, на жінку, яка тонула, вони натрапили зовсім випадково. За 10 метрів від берега троє учнів помітили жінку, яка однією рукою намагалася втриматися на поверхні, щохвилини втрачаючи сили на порятунок.

Ризикуючи життям, вчителі та учні, підстраховуючи одне одного, взялися за руки, та крок за кроком наближалися до потопаючої. Ризик провалитися під лід та опинитися у крижаній воді був надзвичайно великий. Глибина річки сягала близько 2 метрів, до того ж, через вируючу стрімку течію в тому місці був тонкий лід, проте гімназистів це не зупинило.

Спочатку жінку намагалися витягнути за допомогою гілки дерева, проте сил, щоб за неї схопитися, у потерпілої майже не було. Тоді прийняли інше рішення - використати драбину. Вчитель фізкультури Юрій ХАЛДЕЙКО дістався до жінки та витягнув її з “крижаного полону”. Врятовану жінку терміново передали працівникам швидкої допомоги, котрі вже чекали на березі. Наразі стан 40-річної пані Тетяни, жительки Костополя, задовільний. Після ретельного обстеження лікарів її відпустили додому.

Ми пишаємося мужнім вчинком педагогів та вихованців гімназії, які, розуміючи весь ризик для власного життя, не залишилися безмовними свідками нещасного випадку, а, не роздумуючи, кинулися на допомогу не знайомої їм людини.

12.02.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 12.02.2009p. 
На головну сторінку