Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №383 від 12.02.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Вирок

За коня отримали сповна

За коня отримали сповна

Трохи більше року тому селами Сарненського, Березнівського та Дубровицького районів прокотилася хвиля справжньої напасті - уночі з пасовищ почали зникати коні. Тож правоохоронці взялися за пошуки невідомих крадіїв і незабаром їх заарештували.

Під час досудового слідства з’ясувалося, що цигани - 30-річний, раніше судимий, Артур та 28-річний Руслан, “промишляли” не лише у Сарненському, а й двох сусідніх районах. Здебільшого бралися за “роботу” вночі, коли власники виганяли коней на пасовища. А приручити будь-якого жеребця, навіть найноровливішого, для цигана - справа кількох хвилин: накинув упряж і - “дьору”. Свою здобич крадії відганяли в певне місце, де на них чекав приватний підприємець, який без жодних документів скуповував “живий товар” для виготовлення ковбасної продукції. Загалом правоохоронцям вдалося зібрати докази проти Руслана та Артура щодо викрадення ними восьми коней.

Нещодавно суд виніс вирок: Артура засудили до позбавлення волі, Руслан відбуватиме покарання умовно. Після цього на території нашого та сусідніх районів випадків викрадення коней не траплялося…

Матеріали щодо участі у протизаконних оборудках приватного підприємця-ковбасника були виділені в окрему справу. Найімовірніше, йому також не вдасться уникнути покарання.

12.02.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 12.02.2009p. 
На головну сторінку