Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №383 від 12.02.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Від теорії - до практики

Медики читають і пишуть

Як стверджує директор Рівненської обласної наукової медичної бібліотеки Петро ГОРУН, найбільш активними користувачами РОНМБ є колективи міської станції швидкої медичної допомоги, обласної клінічної лікарні, обласної дитячої лікарні, обласної та міської санітарно-епідеміологічних станцій та обласного клінічного лікувально-діагностичного центру.

У попередні роки частими відвідувачами бібліотеки були: Семенюк Ю.С. - головний хірург області, доктор медичних наук, Вівсяник О.М. - головний спеціаліст обласного управління охорони здоров’я, Бобяк І.Г. - завідувач кафедрою “Медицина невідкладних станів Тернопільської державної медичної академії”, хірурги з обласної клінічної лікарні Сидорук І.В., Потійко О.В., Федорук В.А., завідувач епідеміологічним відділом обласної санітарно-епідеміологічної станції Резніков А.П., невропатолог з центральної міської лікарні Жовнір І.І., санолог з Центру здоров’я Копель В.П., акушер-гінеколог з обласного перинатального центру Юрчик О.М., терапевт з міської поліклініки №2 Беднарський П.С., лікар-гістолог з обласного онкологічного диспансеру Ліщук О.С., лікар УЗД С. А. Ярощук з Рівненського обласного діагностичного центру та інші.

Окрім того, бібліотека досліджує та вивчає історію охорони здоров’я Рівненської області і видає бібліографічні покажчики “Охорона здоров’я Рівненської області”, у 2006 році був виданий 3-й випуск покажчика за 1991-2002 рр. У 2008 році працівники закладу підготували й випустили бібліографічні покажчики “Наукові праці лікарів Рівненської області”, та “Михайло Антонович Мороз - уролог-винахідник” (до 80-річчя від дня народження). До речі, переважна частина публікацій наукових праць лікарів Рівненщини є у фонді РОНМБ.

Сьогодні бібліотека повністю забезпечена комп’ютерною та оргтехнікою. Функціонує локальна комп’ютерна мережа, яка налічує 12 автоматизованих робочих місць. З 2003 року здійснюється робота з накопичення інформації на електронних носіях. Ведеться електронний каталог. Предметизація здійснюється на основі російської версії тезаурусу MeSH (розроблений Національною медичною бібліотекою США). Бібліотека працює в автоматизованій бібліотечно-інформаційній системі ІРБІС. В електронному каталозі РОНМБ - 65 тисяч бібліографічних записів. Читачам та працівникам бібліотеки створені зручні умови для роботи.

12.02.2009Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 12.02.2009p. 
На головну сторінку