Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №383 від 12.02.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Промисловість

Торгун закликає “бити в набат”

На останньому засіданні виконавчого комітету Рівнеради констатували спад виробництва у промисловості міста.

За словами начальника управління економіки Миколи КИРЕЇ, обсяги промислового виробництва за 2008 рік склали понад 2,5 мільярди гривень, що на 15 відсотків менше, ніж у минулому році.

Найбільше спад виробництва спостерігається у хімічній та нафтохімічній галузях, у виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів, у металургійному виробництві. Зокрема, у хімічній і нафтохімічній промисловості спад склав понад 27 відсотків, що зумовлено зменшенням випуску продукції на ВАТ “Рівнеазот”, яке займає близько 56 відсотків у загальноміському виробництві.

Як повідомив Микола Кирея, внаслідок фінансово-економічної кризи у минулому році, особливо у листопаді та грудні, обсяги виробництва знизили 27 промислових підприємств або понад 45 їх відсотків.

Разом з тим начальник управління економіки відзначив, що на сьогоднішній день ВАТ “Рівнеазот” працює, для підприємства встановлена вартість газу, розроблена програма із закупівлі добрив для сільськогосподарського виробництва тощо.

Водночас керівники промислових підприємств роблять усе можливе, щоб зберегти трудові колективи, спеціалістів, тому люди працюють за скороченим графіком, заробітну плату їм виплачують по мінімуму.

Щоб промисловість міста не зайшла у глухий кут, секретар міської ради Юрій ТОРГУН закликав представників влади усіляко допомагати підприємцям: “Треба бити в набат, поки не пізно!”. Тож члени виконкому внесли пропозицію створити антикризову раду при міському голові, а також у найближчий час провести зустріч представників малого та середнього бізнесу із мером міста.

12.02.2009Кароліна КРУГЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 12.02.2009p. 
На головну сторінку