Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №383 від 12.02.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівного

Дитина навчається? Отримай “sms-ку”!

З початку лютого 2009 року в окремих загальноосвітніх закладах міста впроваджується нова система інформування батьків. За словами начальника управління освіти міськвиконкому Віталія НОВАКА, дорослі будуть отримувати sms-повідомлення про результати навчальних досягнень своїх дітей. Школам потрібна модернізація

Сьогодні всі навчальні заклади Рівного, а це: 37 денних загальноосвітніх навчальних закладів, 7 позашкільних та одна вечірня школа, під’єднані до глобальної мережі Інтернет. Однак половина комп’ютерної техніки експлуатується понад п’ять років, тому потребує негайної модернізації.

Кількість вакансій зменшується

Протягом січня 2009 року до Рівненського міського центру зайнятості в пошуку роботи звернулося 1133 громадянина. Натомість кількість зареєстрованих вакансій зменшилася до 773 одиниць. Навантаження на одне робоче місце становить 4,9 особи.

Крім цього, через фінансові проблеми на підприємствах зменшуються обсяги виробництва, працівників переводять на неповний робочий день.

Боротьба за житло триває

Мешканці гуртожитку по вул.Відінській,10 у Рівному мусять починати боротьбу за своє житло по-новому. Українські суди не можуть дійти згоди, чи на законних підставах цей гуртожиток був проданий у складі цілісно-майнового комплексу під час приватизації державного підприємства “Житлобуд-6”.

Справа у тому, що нинішній власник колишнього відомчого гуртожитку намагається продати кімнати фактично разом із людьми. Прокуратура Рівненської області звернулася до суду з вимогою визнати недійсним договір купівлі-продажу, укладений восени 1993 року між ДП “Житлобуд-6” та РВ ФДМУ по Рівненській області, в частині придбання гуртожитку. Коли у задоволенні позову відмовили, прокуратура звернулася з касаційним поданням до Вищого господарського суду України. 5 лютого 2009 року він скасував рішення господарського суду Рівненської області та постанову Львівського апеляційного господарського суду.

Це означає, що боротьба за права на житло мешканців з Відінської,10 триває. Справа розглядатиметься від початку, вже втретє.

Рівне має намір

5 лютого відбувся робочий візит до Рівного Генерального Консула республіки Польща у Луцьку Тамаша Яніка. Місто відвідав також голова Польського правління Європейських Федералістів Павло Войцеховський (м. Лодзь).

У свою чергу, міський голова Рівного Володимир Хомко наголосив на важливості співробітництва з закордонними колегами. Технічними питаннями здійснення співпраці з польською стороною буде займатися Андрій Філін, заступник міського голови з питань стратегічного планування та залучення інвестицій.

Наприкінці зустрічі присутні підписали протокол намірів про співпрацю, чим представники обох міст закріпили спільну згоду для подальшого співробітництва.

12.02.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 12.02.2009p. 
На головну сторінку