Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №384 від 19.02.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Отакої!

Їхали до “кореша”,  а потрапили до міліції

Їхали до “кореша”, а потрапили до міліції

До оселі Віктора працівники Дубенського міськвідділу міліції завітали не випадково, а от затримати його товаришів, які приїхали з Донеччини явно не лише погостювати, їм просто пощастило. Оперативний інтерес, який ці двоє викликали у міліціянтів, був цілком виправданим. Як результат - для 46-річного донеччанина Юрія візит до друга закінчився в ізоляторі тимчасового тримання.

- Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання дубенчанина Віктора співробітники секторів боротьби із незаконним обігом наркотиків та карного розшуку виявили майже 3,3 кілограма меленої макової соломки, - розповідає начальник Дубенського міськвідділу міліції Руслан МЕЛЬНИК. - На момент обшуку в помешканні підозрюваного знаходилося двоє жителів Донецької області, які прибули в Дубно власною “ВАЗівкою”.

Під час перевірки осіб правоохоронці дізналися про їх чималі “послужні” списки - неодноразово судимі за розбої, крадіжки, шахрайства та хуліганства. А в ході огляду їх транспортного засобу співробітники міліції знайшли під бензобаком пакет із маковою соломкою.

- На даний час за обома фактами зберігання наркотиків порушено кримінальні справи за ст.309 Кримінального кодексу України, - продовжує Руслан Мельник. - Житель Донецької області Юрій - затриманий і перебуває в ІТТ Дубенського МВ, інші двоє - на підписці про невиїзд. Ведеться слідство…

Затриманий Юрій, уродженець Казахстану, щодо походження макової соломки, виявленої у “ВАЗівці”, з іронічною посмішкою розповів:

- Я просто проходив повз кладовище, там цей пакет і лежав. А взагалі-то я інвалід ІІ-ої групи, і коли у мене сильно болить рука, роблю відвар з макової соломки та прикладаю до хворого місця. Сам наркотики не вживаю (і це при тому, що міліціянтам довелося відправляти затриманого, у якого розпочалися “ломки”, на лікування).

- Раніше вам доводилося спілкуватися з правоохоронцями?

- Звичайно! - відповідає Юрій. - Ще в молодості був судимий за розбій. Тому й до друга приїхав, ми сиділи разом, тривалий час не бачилися.

Юрій наполягає на тому, що на Дубенщину його привело бажання побачити “кореша”. Однак співробітники міліції наразі перевіряють іншу версію - чи не скуповували бува донеччани маковиння у місцевих мешканців, аби згодом збути його у себе вдома?

19.02.2009Марина НОНКА, Михайло МЕЛЬНИК



Рівне-Ракурс №10 від 19.02.2009p. 
На головну сторінку