Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №201 від 18.08.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#У коридорах влади

Затих скандал навколо міністра юстиції України Романа Зварича

Американець за народженням, він у біографічній довідці подав неправдиві відомості про свою освіту та роботу. Виявилося, насправді Роман Михайлович не отримав диплом відомого Колумбійського університету і не мав в іншому університеті вищого ученого звання професора.

Начебто він закінчив якийсь коледж, що не має відношення до юриспруденції, але й цей диплом поки не знайдений. Сам містер Зварич все вперто заперечував, мовляв, це підступи діаспорних “мельниківців” - ОУН (М). Так ми довідалися, що американсько-український патріот - давній член ОУН (Б) “бандерівець”. (І у мене немає впевненості, що він не “наслідив” ще в якійсь секретній організації). Навіть якщо це і “підступ ідеологічних супротивників”, то вони ж говорять правду. В чому Зварич пізніше зізнався, жорстко зіронізувавши, що його диплом набагато вагоміший за дипломи колег, котрі закінчували університети за фахом науковий комунізм. І звинуватив свого секретаря, котрий, мовляв, подав неправильні відомості в біографічну довідку.

...Що робить у подібних випадках порядна людина? Дворянин стріляється. Зварич не з дворян.

Але тихо написав би заяву про відставку і залишився б чистим у вдячній пам’яті нащадків. Куди там! Добровільно не піду, сказав, не маю права “осиротити” українську юстицію. А як у них? У тій самій Європі, перед якою дуже горді українці на колінах стоять?

У минулому році в результаті імпічменту втратив посаду президент Литви. За те, що російський бізнесмен (з литовським паспортом!) дав на його виборчу кампанію аж 200 тисяч доларів...

А цього року подав у відставку прем’єр Чехії. Не зміг чітко пояснити походження грошей, на які він купив розкішну квартиру в Празі. І вже зовсім недавно, коли французи на референдумі завалили європейську конституцію, залишив свою посаду їхній прем’єр-міністр. А днями пішов у відставку литовський міністр, тому що майже як Зварич збрехав, що закінчив московську “плеханівку”.

...Хто стежить за законотворчою діяльністю Верховної Ради, звернув увагу на велику кількість прийнятих там законів про зміну законів. Це свідчить про неакуратну роботу законодавців. Адже всі законопроекти проходять експертизу в науково-експертному та юридичному управлінні парламенту, отже, і там сидять такі ж “колумбійські юристи”.

Більшість народних обранців другим-третім дипломом додали собі юридичний. Але за гроші можна обзавестися тільки папірцями навіть європейського зразка, а от знаннями - на жаль... Звідси і “рацпропозиція”: закони приймати в пакеті. Тобто, заради економії часу приймається закон про що-небудь і одночасно з ним - акт про зміну цього ж закону...

...А Роман Михайлович Зварич почуває себе добре, бадьоро. І частенько з апломбом терзає слух глядачів та слухачів своїм американським акцентом. Справився, виходить, зі своєю честю без усяких там катувань.

18.08.2005Б.ПОДБРЕСЬКИЙ, Тижневик “2000”



Рівне-Ракурс №10 від 18.08.2005p. 
На головну сторінку