Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №384 від 19.02.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Соціальні гарантії

Арсеній Яценюк - українцям: працюйте, поки не помрете!

За збільшення пенсійного віку для українців виступає колишній спікер парламенту Арсеній Яценюк. Це стало справжнім неприємним сюрпризом від… Арсенія Петровича.

"Немає іншого виходу, як змінювати пенсійний вік”, - заявив він, говорячи про це непопулярне рішення. Реалізація такої ідеї на практиці для простих людей означатиме те, що вони йтимуть на пенсію в більш пізньому віці, ніж тепер. Схоже, така перспектива лише окрилює амбітного та поки ще молодого Яценюка. Він вважає, що це на сьогодні перший і найбільш важливий крок, оскільки старіння населення становить загрозу для країни й Пенсійного фонду. Ймовірно, народний депутат хоче покласти життя людей на вівтар рятування Пенсійного фонду від банкрутства.

“Я не знаю, якою буде цифра пенсії. Я знаю, що відбувається загалом із Фондом. Пенсійний фонд сьогодні є банкрутом. Якби не прямі дотації з бюджету, то Фонд не виплачував би пенсії”, - заявив Арсеній Яценюк під час чат-конференції. Про це повідомляє інформаційна агенція УНІАН.

“Старіння населення є загрозою як для країни в цілому, так і для формування Пенсійного фонду зокрема. Немає іншого виходу, як змінювати пенсійний вік. Цього ніхто не хоче робити, тому що бояться. Проте сьогодні це є першим і найбільш важливим кроком. А наступним, звичайно, є змішана система пенсійного забезпечення, але є більше додатковим джерелом, ніж основним”, - додав “хоробрий” Яценюк.

З утіленням цієї ідеї у життя йому доведеться запастися хоробрістю, адже ворогом збільшення пенсійного віку є невгамовна Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко. Раніше вона та її уряд неодноразово заявляли, що в жодному випадку не підвищуватимуть пенсійний вік. “Збільшувати його аморально, - наголошувала Юлія Тимошенко, - оскільки середня тривалість життя в Україні становить усього 62 роки. Тобто встановити можна все, але тоді не буде кому працювати”.

19.02.2009Георгій ПУШКАШ



Рівне-Ракурс №10 від 19.02.2009p. 
На головну сторінку