Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №384 від 19.02.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Здобутки

Ціна на газ для населення та теплокомуненерго не зміниться

- Ціна на газ для населення та теплокомуненерго залишається незмінною, - наголосила голова Комітету ВР з питань промислової та регуляторної політики і підприємництва Наталя КОРОЛІВСЬКА, коментуючи останні рішення Уряду та Нацкомісії з питань енергетики. - А це означає, що, як і обіцяли в уряді Тимошенко, підвищення вартості комунальних послуг, пов’язаних із використанням газу, не відбудеться.

“Під час світової кризи головним пріоритетом є прості люди. Це, безумовно, один із факторів подорожчання газу для підприємств”, - пояснила депутат.

Підприємства ж витримають збільшення граничної ціни на газ для промисловості в 1,4 раза, - заявила голова Комітету ВР з питань промислової та регуляторної політики та підприємництва Наталя Королевська. Вона відзначила, що при встановленні ціни враховано умови минулорічних меморандумів із хіміками та металургами, які платитимуть менше. На думку Королевської, сьогодні Партія регіонів “спекулює на об’єктивних труднощах, пов’язаних з поступовим переходом України на європейські ціни на газ, що відбувається в час зниження світових цін на енергоносії, а тому дає нам додаткову фору”.

При цьому голова Комітету ВР з питань промислової та регуляторної політики та підприємництва нагадала, як за урядування Віктора Януковича ціна на газ і для населення, і для промислових підприємств була збільшена вдвічі. “У серпні 2006 року Віктор Янукович прийняв справи з ціною на імпортний газ - 95 доларів за тисячу кубометрів, а здавав їх, коли газ був вже 179 доларів, тобто, вдвічі дорожче”.

19.02.2009Олексій БУЛГАКОВ, УНІАН



Рівне-Ракурс №10 від 19.02.2009p. 
На головну сторінку