Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №220 від 29.12.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#І корисно, і красиво

Дівчата з 10-Б класу стали срібними призерами конкурсу

Мелодія в русі

Старшокласниці готувалися до конкурсу з подвійним завзяттям,

а виступаючи, і на шпагат сідали, і «піраміди» будували

Мабуть, у багатьох дітей, які навчаються у школі, улюбленим предметом є фізкультура. Адже там і побігати можна, і пострибати не забороняють. Якщо ж іще є можливість гімнастикою позайматися, то чому б і ні? Золота істина: у здоровому тілі - здоровий дух!

Цьому правилу завжди слідували і слідують викладачі фізкультури Рівненської ЗОШ №28, тому щороку проводять змагання із ритмічної гімнастики. Участь у них беруть лише дівчата, а хлопці здебільшого залишаються сидіти на лавах у ролі глядачів та вболівальників.

До цьогорічних змагань учениці 9-11 класів готувалися з подвійним завзяттям, адже суддівська колегія, яка складалася із викладачів фізичної культури, мала оцінювати не лише постановку номеру кожного класу. Окремі оцінки ставилися за ритмічність, адже тільки людина з розвиненим тілом зможе рухатися у такт мелодії. Не останню роль відігравала масовість колективу, оскільки за кількістю людей, що взяли участь у змаганнях від одного класу, визначалося, наскільки активним той чи інший клас є у шкільному житті. Високі оцінки передбачалися за складність використаних у танці рухів, а також за костюми. Деякі команди обмежилися звичайними шортами та футболками, хтось вирішив танцювати з розмальованими ногами, руками та обличчями, а старшокласниці надали перевагу власноруч пошитим яскравим костюмам.

І ось розпочалося змагання. Ведучі представили суддів, і кожного з них учні зустрічали шаленими криками та вереском. Найпершими, поза конкурсом, виступили молодші школярі, які завдяки гнучкості тіла без труднощів робили «місток» та сідали на шпагат. Після їхнього виступу настала черга старшокласників. Команди одна за одною виходили на середину спортзалу і під музичний супровід сучасної мелодії демонстрували придумані номери. У них вони використовували як танцювальні рухи, так і вправи з уроків фізкультури. Коли ж усі номери були продемонстровані, прийшов час підбивати підсумки і визначати переможців. Перше місце посіли дівчата 11-В класу, які підкорили суддів не лише згуртованістю колективу, а своєю фантазією, адже їхній танець по праву можна вважати одним із кращих. У подарунок гімнастки отримали корони та звання «Королев балу», а також почесні дипломи за гідну перемогу.

29.12.2005Наталія МОРОЗЮК



Рівне-Ракурс №10 від 29.12.2005p. 
На головну сторінку