Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №384 від 19.02.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Вояж

Породіллі – квіти й коляску, населенню – дешеву електроенергію

Породіллі – квіти й коляску, населенню – дешеву електроенергію

Минулого вівторка Президент України Віктор Ющенко здійснив візит до Рівненської та Хмельницької областей. Президент відвідав нещодавно відкритий Острозький пологовий будинок, де подарував молодій породіллі дитячу коляску. Але основна мета візиту глави держави - нарада з питань розвитку атомної електроенергетики в Україні, яка відбулася на Хмельницькій атомній електростанції.

У нараді серед інших взяв участь і голова Рівненської облдержадміністрації Віктор Матчук.

Зі слів Ющенка, нарада щодо розвитку атомної енергетики - це не такий вже й далекий відголос нещодавньої газової “війни”. “Зараз здійснюється радикальна переоцінка ставлення до ядерної енергетики у світі, - зазначив він. - А Україна не має права бути аутсайдером у цих процесах”. Тоді як частка атомної енергетики у деяких країнах Західної Європи, скажімо, у Франції - 73, в Україні вона коливається в межах 45-50 відсотків.

Підвищення ефективності українських АЕС дасть, як запевнив Президент, потужностей стільки ж, як відкриття двох додаткових енергоблоків. Ще одна проблема у цій сфері - низька пропускна спроможність ліній електропередачі. І це проблема як Хмельницької, та і Рівненської АЕС. Відтак Ющенко зробив особливий наголос на швидкому будівництві повітряної лінії 750 кВ Рівненська АЕС - підстанція “Київська”. Міністерство палива та енергетики, до речі, вже підписало угоду з Європейським інвестиційним банком про фінансування будівництва в сумі 150 мільйонів євро. Також будуть реалізовані плани, зокрема, з модернізації першого енергоблоку Рівненської АЕС та добудови третього та четвертого - Хмельницької.

19.02.2009Прес-служба Рівненської облради.



Рівне-Ракурс №10 від 19.02.2009p. 
На головну сторінку