Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №384 від 19.02.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини з районів

Встановлено ім’я будівничого замку

Знахідкою року стало відкриття рівненського архітектора, викладача Національного університету водного господарства та природокористування Оксани Байцар-Артименко. Вона встановила ім’я будівничого Клеванського замку - ним був львівський інженер-фортифікатор Ян Ліс. Саме на замковій стіні, під численними інтер’єрними штукатурками, вона знайшла підпис майстра, зроблений у XV столітті - “JAN LIS”.

Наразі опіку над замком взяла на себе молодіжна спортивно-патріотична організація “Щит”. Їхні активісти розчищають територію, проводять тематичні екскурсії, а також підготували буклет про цей замок.

А грошей не стало

Майже два мільйони гривень втратив бюджет Рівненщини через порушення законодавства про оренду землі. Такого висновку дійшли спеціалісти контрольно-ревізійного управління в Рівненській області під час проведення ревізій з питань використання земель у Здолбунівській, Сарненській, Корецькій, Костопільській та Березнівській міських радах. Також ревізорами був зафіксований той факт, що у більшості випадків немає укладених договорів оренди на землю.

Літературні лауреати

Професор Ярослав Поліщук, викладач кафедри української філології НУ “Острозька Академія”, став лауреатом щорічної премії імені Олександра Білецького за кращі літературо-знавчі та літературно-критичні праці.

Підбиваючи підсумок у царині літературознавчих та літературно-критичних праць науковців за 2008 рік, комісія відзначила книги Ярослава Поліщука “Література як геокультурний проект”, “Пейзажі людини”, “Із дискурсів і дискусій”.

Кров для здоров’я

Днями Рівненська міська організація ВО “Свобода” провела акцію “Українська кров - українським дітям”. У такий спосіб члени організації здавали кров для дітей, хворих на лейкемію, які проходять лікування в гематологічному відділенні Рівненської обласної дитячої лікарні. Ця акція пройшла у стінах Рівненської обласної станції переливання крові.

ПДВ: бути чи не бути

Заступник голови обласної ради Валентин Крока ознайомився з роботою приватного підприємства “Журавушка”, що в селі Немовичі Сарненського району. Метою зустрічі стало прохання підприємства до обласної ради звільнити їх від сплати ПДВ та податку на прибуток.

Частина працівників “Журавушки” - інваліди, тому підприємство може претендувати на пільги в оподаткуванні. Як співголова регіональної комісії з питань діяльності підприємств, організацій та громадських об’єднань інвалідів Рівненщини, пан Крока вирішив особисто ознайомитися зі станом справ на підприємстві, а тоді вже виносити відповідне питання на розгляд комісій обласної ради.

19.02.2009Алла БІДЮК за матеріалами прес-служб райдержадміністрацій



Рівне-Ракурс №10 від 19.02.2009p. 
На головну сторінку