Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №385 від 26.02.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Господиням на замітку

Створюємо затишок

Прикрашати своє житло кімнатними рослинами полюбляють багато жінок. Але чи вміють вони робити це правильно - так, щоб представники флори були частиною загального інтер’єру, вигідно підкреслюючи його переваги і не викликаючи відчуття хаосу?

Виявляється, ці проблеми можна вирішити і без дизайнера - досить лише знати основні правила і способи декорування.

Які ж рослини доречно розмістити в кожній із кім-нат власного житла?

Хол

Перше враження про помешкання починається з холу. Зазвичай сюди підходять тільки тіньовитривалі і невибагливі рослини. Краще, якщо вони будуть пишними, а не тонкими кущиками. Дуже гарно виглядає зелень при світлі люмінесцентних ламп.

Кухня

У кухні є всі умови для гарного росту кімнатних рослин: досить світла і відносно волого, тому квітів тут може бути багато. Єдиний можливий недолік клімату на кухні - це перепади температури, але їх добре витримують фікус, плющ, хлорофітум, алое, аспарагус, традесканція.

Вітальня

Вітальня, як правило, найбільша кімната, тому сюди найкраще пасуватимуть великі напольні рослини з широким листям. Ліпше розташовувати їх біля вікна. Підвісні кошики на стінах оживлять і прикрасять інтер’єр вітальні.

Спальня

Не варто тримати в спальні багато квітів. Гарно виглядатиме напольна рослина або квіткове кашпо, розміщене на тумбочці чи нічному столику. Можна прикрасити квітами вікно, тим самим пожвавивши пейзаж за ним.

Головне, щоб у спальні не було квітів із сильним ароматом, інакше ви ризикуєте прокидатися з головним болем. А от каланхое й алое виділяють кисень у нічний час доби, тому в спальні вони створюватимуть гарний мікроклімат.

Дитяча кімната

У дитячій кімнаті досить пари невеликих, але красивих або оригінальних рослин. Для дівочої кімнати найкраще підійдуть квітучі рослини, для кімнати хлопчиків - рослини з незвичайними листками або оригінальним стовбуром.

Ванна кімната

У ванних кімнатах вкрай рідко розміщують рослини. Хоча якщо у вашій ванній є вікна, то кращого місця для вологолюбних рослин не знайти.

26.02.2009



Рівне-Ракурс №10 від 26.02.2009p. 
На головну сторінку