Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №385 від 26.02.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#А вам - слабо?

Зимове плавання: гартуємо тіло і дух

Зимове плавання: гартуємо тіло і дух

Відкритий обласний фестиваль зимових видів спорту, присвячений Дню захисника Вітчизни, відбувся минулої неділі у Рівному на озері Басів Кут. Учасники свята змагалися у зимовому плаванні та дартсі. Крім того, усі бажаючі могли покуштувати каші на польовій кухні, що функціонувала неподалік ополонки.

Звісно, родзинкою акції стало купання в ополонці місцевих моржів.

Моржування, або зимове плавання - вже добра традиція для рівнян. Прихильники здорового способу життя із задоволенням випробовують міць свого організму не лише на свято Водохреща, а й заради спортивного інтересу. Головною ідеєю купання є гасло: “У здоровому тілі - здоровий дух”.

Так цього разу чоловіки й жінки, учасники свята, змагалися у чотирьох вікових категоріях. Наймолодшому учаснику лише тринадцять років, найстаршому - вже сімдесят вісім.

Моржування - досить небезпечний вид спорту. Незважаючи на короткий час перебування у крижаній воді, людський організм втрачає величезну кількість тепла, і дуже швидко. Несистемний підхід то цієї справи може призвести до переохолодження та загострення хро-нічних захворювань. Проте правильні та систематичні заняття такими вправами суттєво підвищують захисні сили організму, оберігають від простудних та деяких інших захворювань, покращують роботу кровоносної системи та системи терморегуляції тіла.

Розповідає переможець змагань Володимир ПЕКІН: “Аби шубовснути в ополонку, температура води в якій сягає лише трьох-чотирьох градусів, потрібен емоційний заряд, сплеск адреналіну. Це - незрівнянно. Коли опиняєшся у крижаній воді, тебе охоплює відчуття бадьорості, здоров’я. До речі, моя дружина також спробувала скупатися в ополонці на Водохреща, і зробила це без жодної підготовки”.

Директор обласного центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”, Майстер спорту України,

Павло ЛАВОР: “Сьогоднішній обласний фестиваль зимових видів спорту присвячений Дню захисника Вітчизни. Відбулося дійство на високому рівні. На щастя, нас не підвела погода, тому й учасників було набагато більше, аніж 2008 року.

Минулої зими, щоправда, участь у запливах брали й представники Вінничини. Цього року вони приїхати, на жаль, не змогли. Радує, до речі, щорічна тенденція до зростання кількості любителів купання в ополонці. Гадаю, усі наші спортсмени залишилися задоволеними. Переможці отримали свої нагороди”.

26.02.2009Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 26.02.2009p. 
На головну сторінку