Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №220 від 29.12.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Щоб бути здоровим

На зарядку кроком руш!

Як часто нам замість того, щоб прокинутися якомога раніше та зробити ранкову зарядку, хочеться поніжитися в ліжку! А дарма! Вчителі фізкультури стверджують, що для того, аби ніколи не хворіти та не знати, що таке біль у ногах чи руках, щоранку слід робити хоч мінімальну фіззарядку. Вона не тільки покращить рухливість, а й розжене солі в суглобах.

Після сну та водних процедур одягніться у зручний вільний одяг, на ноги одягніть теплі носочки або гетри (щоб не переохолоджувати м'язи) і беріться за діло. Ввімкніть ритмічну музику і близько п'яти хвилин енергійно побігайте на місці. Після чого розімніть руки у суглобах: спочатку пальці, потім долоні, далі в ліктях, а потім у плечах. Зробіть руками так звані «ножиці» та «вітряк». Далі ритмічно пострибайте з ноги на ногу. На черзі - спина. Покрутіться у різні боки, понагинайтеся взад-вперед. Спробуйте дістати кінчиками пальців до носочків та ліктями до колін.

Варіантів гімнастики є безліч, тому корисними вранці будуть будь-які рухи, головне - щоб ви відчували, як прокидаються від сну і рухаються ваші м'язи, і що вони готові працювати весь день. Для гімнастики вистачить 10 хвилин і вже за тиждень помітите, що рухатися ви стали набагато вільніше, а той животик, який з'явився «ні звідки», кудись безслідно зник. Головне - вірити в себе та, не лінуючись, працювати.

29.12.2005Наталія МОРОЗЮК



Рівне-Ракурс №10 від 29.12.2005p. 
На головну сторінку