Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №220 від 29.12.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#А кубки дісталися найкращим

Лідирують то «Водник», то «РЕГІ»,

а веслувальники знову «пригребли» першу премію

Минулого тижня міський Палац культури «Текстильник» вщент заповнили спортсмени та вболівальники. І не дивно, бо події такого масштабу бувають нечасто. Власне, відбулося вшанування найкращих рівненських спортсменів та навчальних закладів за підсумками спартакіад та універсіад області 2004-2005 років.

Навіть «суху» офіційну промову про значення спорту в житті жителів Рівненщини голова облдержадміністрації Василь ЧЕРВОНІЙ зумів пожвавити дотепною фразою «щоб по-спортивному зростали юнаки та юнки...». Присутнім чомусь сподобалося слово «юнки», і при подальшому його повторюванні зал мало не зривався на овації.

А потім, власне, розпочалася довгоочікувана та приємна процедура - вручення 21 кубка. Цю почесну місію виконували голова облдержадміністрації Василь Червоній, його заступник Іван ТУРКО та начальник відділу управління науки та освіти Іван ВЄТРОВ.

Переможцями за підсумками спартакіади 2004 року стали: третє місце дісталося Сарненському педагогічному коледжу, друге - Дубенському медичному коледжу, перше - Березнівськиому західноукраїнському коледжу «Полісся».

У своїй категорії ВНЗ отримали кубки та грамоти: Рівненський інститут слов'янознавства - за третє місце, друге - Європейський університет, а за перше - Національний університет «Острозька академія».

В іншій категорії ВНЗ нагороди отримали: за третє місце - Рівненський державний гуманітарний університет, друге місце - Національний університет водного господарства та природокористування, а за перше - Міжнародний університет «РЕГІ».

За підсумками здобутків у 2005 році: третє місце - Рівненський автотранспортний технікум, друге - Сарненський педагогічний коледж, а перше - Березнівський коледж «Полісся».

Серед вищих навчальних закладів нагороди отримали: за третє місце - РДГУ, друге - МУ «РЕГІ», перше - НУВГП.

Окрім того, що нагороджено навчальні заклади, відзначено найкращих спортсменів області, котрим вручили грошові премії. Найбільша, 200 гривень, дісталася веслувальникам.

Водночас на урочистостях двом викладачам присвоєно почесне звання «Відмінник освіти України» - завідувачу кафедри фізичного виховання НУВГП Богдану ЗУБРИЦЬКОМУ та вчителю фізичного виховання загальноосвітньої школи села Олександрія Рівненського району Андрію МАЦКУ.

За словами провідного спеціаліста обласного управління фізичного виховання та спорту Зої БОНДАРЕЦЬ, подібні вшанування спортивних досягнень будуть тепер проводитися щороку. Отож, є додатковий стимул до самовдосконалення.

29.12.2005Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 29.12.2005p. 
На головну сторінку