Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №385 від 26.02.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Визначаємося

Лікарі та вчителі - професії вчорашнього дня

Нещодавно у приміщенні Рівненського НВК №2 “Школа-ліцей” відбулася презентація нового програмно-апаратного комплексу “Профорієнтаційний термінал” Державної служби зайнятості, який має на меті допомогти молодим людям усвідомлено і правильно вибрати майбутню професію. Починаючи з першого лютого, у 17 школах Рівного, а також в Острозі та Олександрії вже встановлено такі профорієнтаційні термінали.

Начальник відділу обласного центру зайнятості Леся ПАРЧУК, ознайомлюючи учасників презентації з технічною новинкою, зазначила, що “цей апарат дуже простий у користуванні, доступність викладу інформації, відеодемонстрація розповідають про професії, які нині користуються попитом на ринку праці”.

Зокрема в терміналі вказана інформація про рівень заробітної плати по регіонах. Дивно, але складається враження, що країна не потребує соціально важливих професій, таких як лікар, вчитель та журналіст. Бо навіть у циркових артистів заробітна плата у кілька разів більша. Тому цілком зрозуміло, чому молодь абсолютно не зацікавлена у здобутті фаху вчителя чи журналіста. Натомість сучасна юнь бачить себе у професіях страхового агента, кухаря, муляра, бухгалтера та юриста, але не лише тому, що вони є більш оплачуваними, а тому, що на даний час вони є найактуальнішими і найзатребуванішими.

26.02.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 26.02.2009p. 
На головну сторінку