Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №385 від 26.02.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новинка

Замість газу - качани кукурудзи

Замість газу - качани кукурудзи

Про використання альтернативних джерел енергії говорили, говорять і не втомлюються говорити. Відбувається це не тільки тому, що з кожним днем на планеті стає все спекотніше, але і через стрімке зростання цін на пальне, зокрема, на “блакитне паливо”. Наші експерти та аналітики ще довго сперечатимуться про можливі причини різкого подорожчання газу, але хто б міг подумати, що ця “проблема” стає ланкою не надто сприятливого для споживача ланцюга подорожчання всього, аж до продуктів харчування.

Науковці Рівненської області провели практикум з питання енергозбереження і енергоефективності, на якому показали кілька альтернативних економічних технологій. Науковці запевняють, що залежність від природного газу не призведе ні до чого доброго. Тому майбутнє за альтернативними джерелами енергії. Вчені вже мають чим похизуватися: протягом 2008 року область зекономила паливно-енергетичних ресурсів в обсязі 160 тисяч тонн умовного палива.

Особливо нетрадиційними науковці називають можливість опалення котлів за допомогою кори дерев, тирси, качанів кукурудзи та ще низки таких здавна відомих, але незвичних джерел “чистої” енергії. Прикладом таких нововведень стала пропозиція представника підприємства “Газотрон-Влатава”, яке приступило до випуску широкого модельного ряду економних котлів, що вже використовуються у країнах СНД та Європи. Вартість такого котла - 45 тисяч гривень. Подібне устаткування окупиться на сто відсотків за кілька років. Адже такі котли є досить зручними і мають майбутнє, бо вони економні та екологічно чисті.

26.02.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 26.02.2009p. 
На головну сторінку