Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №220 від 29.12.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новорічне меню

Головне - побільше м'яса і розваг

Цього разу новорічний стіл повинен бути багатим - будь-яка собака любить ситно поїсти. Буде добре, якщо ви приготуєте в якості головної страви баранячу ногу або кролика. Але підійде й звичайна курка, оригінально приготовлена. Доречною буде випічка - від млинців і пиріжків до найскладнішого торта, всілякі солодощі й десерти.

Курка у вишневому соусі

Курка, 2 ч.л. солі, 0,5 ч.л. чорного меленого перцю, 2 ч.л. крохмалю, 1 ст.л. напівсухого вина, 0,5 літра вишневого компоту, 5 ст.л. олії.

Курку розрізати на порції, натерти сіллю з перцем. Розігріти у гусятниці олію й обсмажити курку. Потім поставити в нагріту до 180-190 градусів духовку і смажити до готовності. Сік від жарення злити в сотейник, а курку залишити в духовці. Приготування соусу: додати в сік від жарення вино і поставити на слабкий вогонь. У вишневому соку розвести крохмаль і влити в сотейник. Довести до кипіння, помішуючи, загустити. Вишні без кісточок покласти в соус і все закип'ятити. Полити соусом курку.

М'ясо «Мішок

із подарунками»

Готуємо фарш із яловичини й свинини, заправляємо цибулею і спеціями до смаку. Ліпимо з нього “колобки” розміром із мандарин, і кожний “колобок” розплющуємо в корж. У середину кожного коржа кладемо по декілька чайних ложок грибної начинки (шампіньйони або будь-які інші гриби, тушковані в сметані) і шматочок масла. Згортаємо м'ясо назад у “колобок” і упаковуємо у фольгу, кінці якої складаємо у вигляді мішка, зав'язуємо посередині. Ставимо лист із подарунками-колобками в духовку на півгодини. Виходить чудова страва незвичного вигляду.

Салат «Оригінальний»

Вам знадобляться 40 грамів сушених грибів, 200 грамів яловичої печінки, 2 солоні огірки, 3 цибулини, 2 круто зварені яйця, 0,75 склянки майонезу, 3 ст.л. олії, сіль, перець, зелень.

Білі сушені гриби почистити і зварити, потім дрібно нарізати. Зварити яловичу печінку, охолодити і нашинкувати. Цибулю нарізати дрібними кубиками і спасерувати на олії. Огірки очистити від шкірочки і нарізати дольками. З'єднати всі компоненти, додавши перець, сіль, половину норми майонезу. Перед подачею на стіл салат заправити майонезом, що залишився.

29.12.2005



Рівне-Ракурс №10 від 29.12.2005p. 
На головну сторінку