Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №387 від 12.03.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Виконком

Сергійчука попросили… за двері

Сергійчука попросили… за двері

Не захотів слухати доповідь начальника ЗАТ “ЕСКО-Рівне” Олександра Кравчука та директора “Теплотранссервіс” Петра Сергійчука міський голова Рівного Володимир Хомко під час останнього засідання виконкому Рівнеради. Мова йде про розмір тарифів на послуги з теплопостачання.

- Я вирішив не піднімати тарифи, - однозначно заявив мер і попросив закрити тему, давши цим зрозуміти, що керівники теплопостачальних підприємств можуть бути вільними. Обурення Хомка викликав і останній аудит “Теплотранссервісу”, і звичка Сергійчука все робити похапцем. От і цього разу пан Сергійчук надто пізно виніс питання підняття тарифів на послуги із теплопостачання на розгляд членів виконкому, а ті не мали достатньо часу, аби його вивчити.

За повідомленням прес-служби КРУ в Рівненській області, під час аудиторського дослідження фінансово-господарської діяльності КП “Теплотранссервіс” були виявлені неефективні витрати на 1,5 мільйона гривень. Чому ж комунальне підприємство стало збитковим?

Основною причиною збитковості аудитори називають насамперед те, що діючі тарифи не покривають витрати на теплозабезпечення. Пізніше вони дійшли висновку, що поряд з об’єктивними причинами збитковості ситуацію погіршують й інші чинники. “Якби на підприємстві, - говорить завідувач сектора аудиту в сфері державної та комунальної власності КРУ в Рівненській області Людмила КУНДЕЛЬ, - по-господарськи витрачали державні кошти, не здійснювали недоцільних витрат, не допускали дебіторської заборгованості, можна було б заощадити гроші на погашення кредиторської заборгованості перед ДК “Газ України” у сумі: за 2007 рік - 994,382 тисячі гривень, січень-вересень 2008 року - 808 тисяч гривень”.

- За таких обставин кадрові зміни будуть однозначно, - підсумував пан Хомко. - А ще невідомо, чим закінчиться перевірка КРУ в Комуненергії.

12.03.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 12.03.2009p. 
На головну сторінку