Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №387 від 12.03.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Давно пора

Проект майбутнього “Будинку одягу”

“Антикризовий комітет” подолає паніку

Днями у Рівному створили “Антикризовий комітет”. “Міська рада ставить собі за мету затвердити оптимальний склад “Антикризового комітету”, який буде здатний проаналізувати ситуацію в промисловому комплексі області й оперативно запропонувати шляхи виходу з кризи”, - наголошував заступник міського голови Сергій ВАСИЛЬЧУК. Можновладці гадають, що в комітеті повинні бути керівники тих державних установ, які мають безпосередній стосунок до економіки нашого краю.

Щоправда, створенню нового органу в місті передували нелегкі перемовини міської влади і суб’єктів господарювання. Місцеві бізнесмени не вірили в дієвість нового органу, а мер міста Володимир ХОМКО закликав присутність розкрити основні проблеми їх діяльності.

Почесний президент АТЗТ “Фірма Одяг” Олександр ОВЕРЧУК поскаржився на невідшкодування ПДВ у розмірі 900 тисяч гривень. “У податковій нічого не пояснюють, а потрапити до пересічного чиновника на прийом не можна впродовж десяти днів”, - схвильовано зазначив він. Нинішня кризова ситуація практично унеможливлює добудову “Будинку одягу”. Пан Оверчук не проти “Антикризового комітету”, але за однієї умови - щоб він був дієвим не лише на словах.

Отож, влада Рівного вирішила звернутися до Прем’єр-міністра, щоб повернути ПДВ, та контролюючих органів, - аби ті зменшили кількість перевірок господарюючих суб’єктів.

Директор ВАТ “Рівень” Мар’ян ГОДА запропонував міській владі підстрахувати рівненських товаровиробників. “Якби споживачі обирали рівненську продукцію, це не лише сприяло б легшій реалізації товару, але й зумовило б максимальне надходження коштів до бюджету”, - зауважив пан Года.

“Ми дамо роботу і створимо належні умови тим, хто бажає працювати у Рівному”, - запевнив Володимир Хомко і пообіцяв, що обов’язково розгляне питання зменшення ставок оренди комунальної нерухомості.

12.03.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 12.03.2009p. 
На головну сторінку