Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №387 від 12.03.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівного

Людмила Мошняга тепер заслужена

Напередодні 8 Березня Президент України Віктор Ющенко підписав Указ “Про відзначення державними нагородами України”. Завідувача відділу обласної газети “Вільне слово” Людмилу Мошнягу удостоєно звання “Заслужений журналіст України”. Вітаємо!

Заклади освіти перевірили

Більше 150 порушень нормативно-правових актів з охорони праці виявили спеціалісти Держгірпромнагляду під час комплексної перевірки стану промислової безпеки і охорони праці в управлінні освіти Рівненського міськвиконкому та навчальних закладів Рівного.

Після обстеження 30 об’єктів, машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки, спеціалісти видали 12 приписів, заборонили експлуатацію 8 об’єктів та притягнули до адміністративної відповідальності 5 посадових осіб.

Як бонус - кілька мільйонів

За січень-лютий 2009 року до загального фонду бюджету міста Рівного надійшло 41,2 мільйона гривень платежів, що на 2,3 мільйона більше від запланованих. Перевищила податкова інспекція й збори по єдиному податку, забезпечивши 104,5 відсотка платежів. Крім того, міський бюджет отримав майже 5,3 мільйона гривень земельного податку, та 1,3 мільйона гривень надходжень від власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів.

У Рівному буде ярмарок

Для промоції продукції місцевих виробників міська влада запрошує суб’єктів підприємницької діяльності взяти участь у виставці-ярмарку вітчизняних виробників. Захід організовується за ініціативою керівництва м.Рівного та м.Харкова і проходитиме 14-21 березня 2009 року на майдані Незалежності.

Владика цитував Кобзаря

9 березня у Рівненському драмтеатрі відбулися урочистості з нагоди 195-ї річниці з дня народження великого українського поета Тараса Шевченка. В урочистостях брали участь керуючий Рівненською єпархією митрополит Рівненський і Острозький Євсевій та намісник Свято-Георгіївського монастиря на Козацьких Могилах, ректор Рівненської духовної семінарії, архимандрит Олексій.

Владика напам’ять цитував вірші Кобзаря та закликав усіх присутніх до миру й спокою словами Шевченка: “Обніміться ж, брати мої, молю вас, благаю!”

У цей же день на головній площі Рівного, перед пам’ятником Великого Кобзаря духовенство кафедральних соборів Рівного відправило заупокійну літію по Тарасові Шевченку.

Оновити будинок допоможе мансарда

- Місто може змінити свій зовнішній вигляд, а будинки оновити фасади без залучення коштів з міського бюджету, - зауважує міський голова Рівного Володимир ХОМКО. - Сьогодні немає нічого більш перспективного, ніж будівництво мансард. Це - панацея від усього: адже, окрім появи ще одного поверху в будинку, міська влада може зобов’язати фірму-добудовника відновити фасад всього приміщення. Є лише один нюанс, суто юридичного характеру. Для того, щоб міська влада дала дозвіл на будівництво мансарди, вона має отримати погодження кожного мешканця будівлі. На жаль, отримати потрібні дозволи від усіх мешканців так і не вдалося.

12.03.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 12.03.2009p. 
На головну сторінку