Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №388 від 19.03.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Небезпека

Ополонка замість комфортної маршрутки

Ополонка замість комфортної маршрутки

Щоб встигнути на маршрутку, 40-річний Леонід, житель села Данчиміст Костопільського району, вирішив піти через річку. На щастя, чоловіка, який провалився під кригу, помітили перехожі та негайно сповісти про це працівників МНС. За лічені хвилини на допомогу потопаючому прибули рятувальники.

Картина, яку побачили бійці МНС, була невтішною: за 30 метрів від берега, по груди у воді, з останніх сил за кригу тримався чоловік. Було очевидно, що ще кількох хвилин у крижаній воді людина просто не витримає.

- Ризик провалитися під лід у рятівників був надзвичайно великий, - розповідає інспектор центру пропаганди ГУ МНС у Рівненській області Дмитро МЕЛЬНИК. - Глибина річки сягала близько шести метрів, до того ж, через вируючу стрімку течію лід у тому місці був тонкий. Начальник караулу Андрій Кучерук, одягнувши рятувальний жилет та обв’язавшись мотузкою, за допомогою штурмової драбини підібрався по кризі до потерпілого. На чоловіка надягнули рятувальний жилет та підготовлену петлю рятувальної мотузки. Після цього бійці МНС витягнули потопаючого на берег. Врятованого негайно передали працівникам швидкої допомоги.

На даний час потерпілий у задовільному стані з діагнозом - загальне переохолодження організму - перебуває під наглядом лікарів Костопільської ЦРЛ.

19.03.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 19.03.2009p. 
На головну сторінку