Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №388 від 19.03.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Без рецепта

H2O структурована

Директор Інституту екології людини М. В. Курик стверджує, що в організмі людини є два види води: зв’язана і зовнішня. Зв’язана - це та, яка міститься в організмі від народження в його рідинах: крові, плазмі, суглобовій рідині, мозку тощо. Зовнішня надходить з питвом та їжею. І що більше зовнішня вода подібна за своєю структурою до зв’язаної, то ліпше вона забезпечує всі функції організму. Вода з джерел, струмків, річок є саме такою. Але цю воду сьогодні не можна споживати через надмірну кількість у ній промислових відходів. А фільтри та різноманітні очисні засоби, очищуючи воду, порушують її структуру, і вона для організму є мертвою.

Під час цього процесу шкідливі властивості хлору лише посилюються, до того ж він перетворюється на канцерогенну речовину тригалометан.

І мінеральну воду в жодному разі не можна використовувати замість питної. Її вживають лише у певних дозах з оздоровчо-лікувальною метою. У великих кількостях вона може завдати шкоди.

Спитаєте, як очистити воду природними засобами? А за допомогою кількох перевірених способів.

• На 1 л води додайте по 1-2 ч. л. яблучного оцту і меду та 3-5 крапель йоду. Хвороботворні бактерії в такому йодно-кислому середовищі загинуть через кілька хвилин.

• Якщо у воду покласти подрібнений кремінь, вона стане чистою через 3-5 днів.

• Брудна вода, в яку поклали листя червоної горобини, через 3 години стає чистою.

Де взяти структуровану воду? Передусім потрібно зауважити, що найфізіологічнішою (найближчою за своєю структурою для людини) водою є та, що міститься у фруктах і овочах. Тому їх треба вживати у великій кількості. А за можливості ще й пити свіжовичавлені соки. Фізіологічно близькою для людини є й тала вода. На її приготування не потрібно багато сил і часу. Головне - не лінуватися. Для початку воду нагріти майже до окропу (доки не з’являться білі бульбашки, які піднімаються з дна), але до кипіння не доводити. Потім швидко охолодити, поставивши ємність у миску з холодною водою або під струмінь холодної води. Після охолодження вода набуває характеристик структурованої води. Але посилити її лікувальні властивості можна шляхом заморожування. Для цього охолоджену воду налити у пляшку чи іншу ємність і поставити в морозилку. Взимку можна посуд з водою поставити на балкон чи на вулицю (якщо дозволяють умови). Після повного замерзання води почати процес її розморожування за кімнатної температури. Але слід пам’ятати, що розморожувати воду потрібно не повністю. Останній шматок льоду - серединку, яка розмерзається найдовше, потрібно викинути, бо саме там накопичуються всі шкідливі речовини.

Ефект талої води можна посилити, додавши до неї солі (краще морської або кам’яної) та оцту: по одній чайній ложці на 500 мл води. Цей рецепт теж рекомендує професор І. П. Неумивакін. Він стверджує: якщо цей розчин втирати у поверхню всього тіла, клітини організму насичуватимуться дуже потрібним їм фізіологічним розчином. За досить короткий термін людина зможе позбутися серцевого та головного болю, варикозного розширення вен, радикуліту, шкірних та багатьох інших проблем, а ще відчує потужний омолоджувальний ефект.

19.03.2009За матеріалами Української медичної газети “Ваше здоров’я”



Рівне-Ракурс №10 від 19.03.2009p. 
На головну сторінку