Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №388 від 19.03.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Виміри життя

Підсумки Червоного Хреста

Президія правління Рівненської обласної організації Товариства Червоного Хреста України нещодавно підбила підсумки діяльності за 2008 рік. Отож, уторік червонохрестівці Рівненщини виконували 18 довгострокових гуманітарних програм, спрямованих на поліпшення життя та здоров’я найменш соціально захищених верств населення, запровадження міжнародного гуманітарного права, надання допомоги населенню, яке зазнало біди внаслідок аварії на ЧАЕС, пропаганду донорства крові, профілактики різноманітних хвороб та утвердження здорового способу життя, розшуку поховань та родичів за межами держави, а також програм на подолання туберкульозу, СНІДу та пташиного грипу, констатує провідний спеціаліст Віра БОНДАР.

А ще пильна увага приділялася зміцненню молодіжної ланки Червоного Хреста, залучаючи молодь та студентство на засадах волонтерства до благородної справи Червоного Хреста. Відтак на Рівненщині працює 15 клубів “Юний медик”, 572 медико-санітарних гуртки, 547 загонів “Милосердя” і “Турбота”. Відбулися міські та районні змагання санітарних постів у навчальних закладах з надання першої допомоги, догляду за хворими та профілактики хвороб.

Понад 24 тисячі підопічних отримали відчутну допомогу патронажної служби Товариства, яка підтримувала своїх підопічних у медико-соціальному, психологічному та матеріальному плані. Така турбота вилилася у 218 тисяч відвідувань. Ще понад 29 тисяч громадян отримали від червонохрестівців матеріальну допомогу на суму 300 тисяч гривень.

До слова, редакція газети “Рівне-Ракурс”, зокрема, сторінка “Ракурс Здоров’я”, від Рівненської обласної організації Червоного Хреста отримала подячну грамоту та сувенір за те, що своїми публікаціями підтримували нелегку, але людяну та щиросердну працю членів Товариства. Так ми працюватимемо й надалі!

19.03.2009Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 19.03.2009p. 
На головну сторінку