Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №389 від 26.03.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Отакої!

Шахрайка дурила військових, чим і заробляла на життя

Шахрайка дурила військових, чим і заробляла на життя

Полтавщина, Сумщина, а тепер і Рівненщина. Військовослужбовці цих трьох регіонів потрапили в тенета спритної Наталії. Не маючи ніякого відношення до Збройних Сил, жінка небезкорисливо проводила перевірки у військових частинах.

Спершу проти неї порушили кримінальну справу у Полтавській області. Потім під конвоєм доправили до Сум, де також звинуватили у шахрайстві й самовільному присвоєнні владних повноважень. І хто б міг подумати, що не мине й двох місяців, як вона, переконавши суддів у тому, що не становить загрози для суспільства, знову візьметься за улюблене “ремесло” і невдовзі завітає на КПП однієї з Дубенських військових частин.

- На КПП Дубенської військової частини А-2363 Наталія прийшла під виглядом старшого лейтенанта сухопутних військ, - розповідають працівники ВГЗ УМВСУ в Рівненській області. - Про свій візит вона попередила заздалегідь - звернулася “за методичною допомогою” з питань пожежної безпеки у місцевий військкомат. Оскільки потрібної людини в штаті не було, заступник військового комісара майор Усік порадив жінці звернутися на військову нафтобазу.

- Жінка відрекомендувалася старшим лейтенантом Коваль і сказала, що прибула для отримання методичної допомоги із пожежної безпеки, оскільки планує йти на посаду старшого інспектора-ревізора пожежної служби військової частини А-1519, - розповідає заступник командира частини А-2363 - начальник обліково-операційного відділу Микола ОЛАДЬКО. - Посвідчення при собі не мала. Я зателефонував у сусідню частину, куди гостя “планувалася” на посаду ревізора, проте мені відповіли, що військовослужбовець із таким прізвищем у списках не зазначений…

Окрім цього, Наталія у розмові з майором Оладьком понавигадувала цілий короб “байок”.

- Сказала, що є донькою командира військової частини А-0284 у Львові. Але у мене відразу закралася підозра, що жінка говорить неправду, оскільки знаю, що командир там ще молодий. Тоді співрозмовниця відповіла, що то її вітчим. Згодом розповіла, що служила у Кривому Розі в танковій бригаді. Але зараз у Збройних Силах фактично немає таких бригад, майже всі механізовані… - пригадує співрозмовник.

Коли Наталія побачила, що керівництво частини сповнене рішучості таки встановити її особу, зателефонувала у міськвідділ міліції і поскаржилася, що її незаконно утримують на даній території, а згодом до правоохоронців звернувся і заступник командира Микола Оладько.

- Ми з’ясували, що дана особа жодного відношення ані до сухопутних військ, ані до військової служби взагалі не має, - розповідає перший заступник начальника Дубенського МВ УМВС Володимир НАЗАРЧУК. - Більше того, за скоєння злочину її розшукував один із міськрайвідділів Полтави. Жінка називалася зовсім іншою особою, заходила на території військових частин під приводом перевірок, щоб отримати матеріальні цінності для власних потреб. Наразі планується її доставка в Полтаву для вирішення питання по суті.

26.03.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 26.03.2009p. 
На головну сторінку