Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №389 від 26.03.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Увага

Будьте обережні з газом!

Понад 94 відсотки міського населення області та майже 65 відсотків населення селищ міського типу і сільської місцевості використовують природний газ у побуті. Цей зручний вид палива, джерело тепла і затишку в наших оселях є постійним чинником підвищеної небезпеки, і про це знають всі. І, тим не менше, люди втрачають пильність, забуваючи про небезпеку, і нехтують правилами користування газовими приладами у побуті.

Так, тільки в жовтні місяці 2008 року, відсутність тяги в димовому каналі призвела до отруєння 6 людей чадним газом. 7 березня поточного року в м.Рівне по вул. Дворецькій знову отруїлося чадним газом 2 людей через відсутність тяги у димовому каналі, до якого була підключена газова колонка.

Невже так важко перед увімкненням в роботу опалювального газового приладу, колонки, перевірити тягу? Адже при відсутності тяги користуватися газовими приладами категорично забороняється.

Хочемо нагадати абонентам, споживачам природного газу, які проживають у багатоповерхових житлових будинках, що у випадку виявлення відсутності тяги необхідно звернутися до балансоутримувачів житла (ЖКП, відомство, товариство співвласників, будинковий кооператив) для приведення димових та вентиляційних каналів у належний технічний стан, так як, згідно з п.4.5.23. “Правил безпеки систем газопостачання України”, контроль за проведенням перевірок стану димових та вентиляційних каналів з метою визначення їх придатності для подальшої експлуатації покладається на житлово-експлуатаційні організації, незалежно від їх відомчої належності і керівників (власників) громадських будинків.

Власники будинків, які належать їм на правах особистої власності, котрі отримали інструктаж і пам’ятку в спеціалізованій організації, перевірку та прочищення димових і вентиляційних каналів можуть проводити власними силами.

ВАТ “Рівнегаз” вважає за потрібне вже вкотре нагадати основні правила користування газовими приладами.

Пам’ятайте, що категорично забороняється:

- самовільно проводити ремонт чи заміну газового обладнання;

- втручатися у цілісність системи, газопостачання, адже це може призвести не лише до матеріальних збитків, але й до людських жертв;

- користуватися газовими приладами при зачинених кватирках, решітках вент-каналів;

- залишати без нагляду працюючі газові прилади;

- використовувати газові плити для опалення приміщень;

- користуватися грубками, які мають тріщини. Після 2-3 годин роботи грубки необхідно зробити перерву на 1-2 години для її охолодження;

- залишати працюючу грубку на ніч;

- користуватися газовою колонкою, коли пальник горить, при відсутності напору холодної води або водозбору гарячої води. У такому разі газ слід перекрити і повідомити про це ремонтну службу газового господарства в м.Рівне за тел. 1584 або 104 (для мешканців області). Виконання цих робіт іншими сторонніми організаціями та фізичними особами ставить під загрозу не лише Ваше життя, але й життя людей, які Вас оточують.

Виявивши запах газу в квартирі, необхідно терміново припинити користування газовими приладами, закрити крани, не вмикати та не вимикати електроприлади, не користуватися відкритим вогнем, провітрити приміщення, в якому виявлено запах газу, і викликати аварійну службу за телефоном 104.

Усі аварійні виклики з ліквідації витоків газу виконуються газовим господарством цілодобово та безкоштовно.

Шановні абоненти, будьте обачні з газом, і він приноситиме у Ваші домівки тільки тепло та затишок.

26.03.2009Адміністрація ВАТ “Рівнегаз”.



Рівне-Ракурс №10 від 26.03.2009p. 
На головну сторінку