Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №390 від 02.04.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Без рецепта

Тахінна халва зміцнює кістки та зуби

Тахінна халва зміцнює кістки та зуби

Тахінна халва, яку виробляють із кунжуту, має лікувальні властивості. Якщо халва якісна, не містить консервантів і барвників, то це справжня знахідка для підвищення рівня кальцію в організмі. Бо кунжут посідає одне з перших місць за вмістом кальцію, як і молоко та тверді сорти сиру.

Щоправда, вживання зерен кунжуту не показане у разі підвищеного згортання крові, схильності до утворення тромбів і варикозного захворювання.

Кунжут, або сезам, - це тропічна трав’яниста рослина, доволі висока (1-2,5 м), що швидко росте з вегетативним періодом від 2,5 до 5 місяців. Плід - коробочка довжиною 3-5 см, яка містить у собі зерна. Чорні зерна кунжуту вважаються ліпшими, оскільки містять більше сонячної енергії. Зерна кунжуту показані у разі хронічного кашлю, запорів, геморою, дизентерії, слабкості ясен, крихкості зубів, випаданні волосся, слабкості кісток, остеопорозу. Як виявили дослідження, кунжут допомагає людям подолати наслідки алкогольного отруєння і знижує вміст холестерину в крові. Він також має здатність прискорювати процеси відновлення організму після стресів, значного фізичного перевантаження.

У різних національних кухнях упродовж багатьох століть кунжут використовували як приправу до страв, яка надає горіхового смаку. Обсмажені, змелені зерна кунжуту можна додавати до салатів та виготовляти з них пасту, халву. Нині кунжут почали використовувати при виготовленні морозива, бісквітних тортів, різних хлібобулочних виробів, печива.

02.04.2009Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 02.04.2009p. 
На головну сторінку