Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №390 від 02.04.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Пікет

“Вашим дітям-наші умови” – побажання депутатам

“Вашим дітям-наші умови” – побажання депутатам

Під стінами Рівненської обласної адміністрації діти зі Шпанівської школи намагалися мітингом “достукатися” до депутатів. Транспаранти пікетувальників говорили самі за себе: “Шпанову - школу”, “Чиновникам - ганьба”. Основна вимога учасників мітингу - виділити два мільйони гривень на добудову школи. Говорять, що їхньому обуренню немає меж: обласна рада виділила 16 мільйонів на початок будівництва трьох поліських шкіл, а шпанівський довгобуд - обійшла стороною.

Обласні обранці не залишили осторонь прохання мітингуючих і коштом вільного залишку виділили 1250 тисяч гривень на добудову загальноосвітньої школи в селі Шпанів. Керманич області Віктор Матчук каже, що два мільйони гривень - це занадто. “Таку ж суму на будівництво цього об’єкта раніше передбачили і депутати Рівненської районної ради,” - наголошує пан Матчук.

За словами голови обласної ради Олександра ДАНИЛЬЧУКА, досягнута домовленість із Міністерством регіонального розвитку і будівництва про виділення з державного бюджету на Шпанівську школу додатково п’яти мільйонів гривень.

Проте не дуже задоволений таким розподілом бюджетних коштів голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків Олег ХОМИЧ. “Той момент, коли ми виділили із обласного бюджету майже 20 мільйонів на школи, може дорого нам обійтися, адже за законом всі громадяни у нас мають бути рівними. Отже, якщо ми фінансуємо школу в Глинному чи Богушах, то за цим принципом ми повинні братися за фінансування й решти шкіл. А у нас є інші видатки, які ми зобов’язані забезпечити”, - зауважив пан Хомич.

Тож депутати сподіваються, що до першого вересня цього року буде успішно запущено першу чергу Шпанівської школи.

02.04.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 02.04.2009p. 
На головну сторінку