Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №390 від 02.04.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Люди справи

Микола РЕВЧУК: “Замість диплома – калькулятор”

Микола РЕВЧУК: “Замість диплома – калькулятор”

У світі багато посад, але таланти – рідкість

На журналістських перехрестях мені доводилося зустрічатися з різними керівниками, в тому числі з володарями дипломів престижних вузів. Були люди, які на перше місце ставили професійний досвід. Один бізнесмен заявив, що його 10-річний досвід співпраці з відомою іноземною компанією вартує кількох інститутів. Та ця зустріч була особлива. Мій співрозмовник - директор рівненського ТзОВ “Захід-Авто” Микола РЕВЧУК (на фото) - на запитання, яка в нього освіта, здивував своєю відповіддю: “У мене замість диплома - калькулятор. Плюс - 10 класів Тучинської середньої школи”.

- Миколо Семеновичу, як Ви стартували у бізнесі?

- Я за професією - водій, пропрацював більше 10 років на Рівненському ДБК. Потім мене, як і багатьох українців, захопив вир перебудови. Першу тисячу доларів заробив у Москві - робили ремонти в Інституті космонавтики. Ніхто нічим мені не допомагав: кредити, кредити, кредити… А розпочав свою приватну справу з четвертинки автобуса SETRA. Коли автобус коштував чотири тисячі доларів, у мене була тільки тисяча, тож я та мої партнери придбали його разом. Потім я відкупив половину, а незабаром - і весь автобус.

- Розкажіть про головні напрямки діяльності Вашого підприємства.

- Відкрили в Рівному 12 років тому пасажирські перевезення за маршрутом “Льонокомбінат - Боярка”. Тоді бізнес активно рухався, вже в 2004 році у мене було 20 автобусів. Згодом товариство “Захід-Авто” стало займатися вантажними перевезеннями - автомобілями КамАЗ та МАЗ доставляємо на замовлення рівненських будівельників і дорожників ліс, цеглу, щебінь, пісок тощо. Організували професійний автосервіс: повністю проводимо технічне обслуговування - ТО-2 та ТО-1, ремонтуємо двигуни та реалізуємо автозапчастини для вантажних автомобілів КамАЗ, ЗіЛ та МАЗ у власному магазині.

- Які ще послуги пропонує “Захід-Авто”?

- Також надаємо послуги по випуску на лінію пасажирського і вантажного автотранспорту. Постійно чергують два лікарі, практично цілодобово працюють механіки. Нині, як відомо, всі дрібні автоперевізники повинні укладати угоди з великими автопідприємствами, що мають дозволи на проведення медичного огляду водіїв і технічний контроль стану транспортних засобів. До цих підприємств належить і “Захід-Авто”. Ми завжди готові прийти на допомогу нашим партнерам, адже маємо 10 висококваліфікованих слюсарів п’ятого-шостого розрядів із виробничим стажем понад 20 років. Усі вони - чудові майстри.

- Миколо Семеновичу, Ви відчуваєте себе представником середнього класу, який повинен бути економічним хребтом суспільства?

- Вважаю, що в Україні середнього класу, по-перше, немає, а по-друге, не думаю, що при такому політичному й економічному розкладі в державі він скоро з’явиться. Щоб виріс гриб, йому потрібні умови. Так само треба створювати умови для розвитку середнього бізнесу, а не пресувати його податками. В усіх державах світу, охоплених економічною кризою, знижують податки та кредитні ставки, тільки в нашій країні все робиться навпаки. Від початку року значно посилився тиск фіскальних структур, що недопустимо сьогодні, коли внаслідок зменшення економічної активності істотно падає заробітна плата і благополучні донедавна підприємства змушені звільняти людей.

- Які, на Вашу думку, проблеми перешкоджають розвиватися автотранспортному бізнесу?

- Одна з гострих проблем - це штрафи за порушення як правил дорожнього руху, так і за технічний стан автомобіля. Не горить лампочка - 450 гривень! Я переконаний, що ДАІ повинна, насамперед, штрафувати за перевищення швидкості, керування транспортним засобом у нетверезому стані та недотримання правил руху на обладнаних світлофорами перехрестях. Але не за те, що, наприклад, трошки лисувате колесо - не від добра ж його ставиш…

- Ви брали участь в останніх акціях українських автоперевізників?

- Якщо чесно сказати, то я розчарований всіма політичними акціями після Майдану, учасниками якого була вся моя сім’я. Я повірив у революцію, від щирого серця привіз на Майдан 15 тонн цукру, щоб у морозні дні зігріти революціонерів солодким чаєм. Але, як і багато українських патріотів, переконався в тому, що революцію роблять одні, а її плодами користуються зовсім інші. Однак я не втрачаю надії на краще майбутнє України і своїх дітей. Наш син, Микола, закінчив автотранспортний технікум, дочка, Ольга - студентка НУВГП, працює в автомагазині. Вірю, що вони стануть гідними продовжувачами бізнесу, започаткованого батьками.

ТзОВ “Захід-Авто”: 33018, м. Рівне, вул. Курчатова, 32;

Тел./факс (0362) 63-74-94, тел. 23-03-02,

моб. тел. (050) 565-43-34

02.04.2009Олександр ОЛЬХОВИК



Рівне-Ракурс №10 від 02.04.2009p. 
На головну сторінку