Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №391 від 09.04.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Отакої!

Життя повне несподіванок

Життя повне несподіванок

Рівненські ДАІшники врятували двох людей

Недільний вечір мав закінчитися принаймні для двох людей фатально. Коли біля готелю “Мир”, що у Рівному, у джип на повному ходу врізався мотоцикл, мало хто вірив, що у цьому пеклі можна залишитися живим. Але янголи-охоронці не спали. Вони надягли шоломи на водія “Хонди” та його подружку безпосередньо за кілька хвилин до трагедії. Вони - це працівники ДАІ Микола Кузін та Микола Ємець.

Працівники ДАІ вже давно звикли чути на свою адресу неприємні, а інколи просто брутальні слова. В народі професія даішника більше асоціюється з хабарником, аніж із вартовим доріг. Але ці міфи створили загалом самі водії, які, порушуючи правила безпеки, ще й ображалися на складений протокол. І мало хто задумується над тим, що саме візуалізація постаті ДАІшника змусить водія скинути швидкість і, можливо, врятує життя. Випадок, який став-ся у Рівному, вкотре підтверджує, що правила дорожнього руху виконувати потрібно. А працівник ДАІ - це людина, яку варто шанувати.

Ця історія бере свій початок, коли 22-річний рівнянин Павло виїхав на своєму “залізному коні” - потужному мотоциклі “Хонда” - без мотошолома. Зрозуміло, що його відразу зупинив наряд ДПС ДАІ міста. За керування транспортним засобом без захисного шолома на Павла склали адміністративний протокол. Експлуатувати мотоцикл заборонили. Тож Павло був змушений повернутися додому і привезти таки захисне опорядження. Лише після того, як хлопець та його пасажирка одягли мотошоломи, їм дозволили продовжити рух.

Саме цей випадок і саме ці інспектори - Микола Кузін та Микола Ємець, - на яких, я впевнена, тримав образу горе-водій, врятували життя і Павлу, і його пасажирці. Адже не пройшло і години, як молоді люди потрапили у ДТП.

Близько восьмої години вечора зі сторони вулиці Міцкевича в напрямку Соборної їхав автомобіль “Тойота Ленд Крузер”. Водій, виконуючи маневр повороту ліворуч, не пропустив транспортний засіб, яким виявився… мотоцикл “Хонда”. Павло у цей час рухався по вулиці Міцкевича у напрямку проспекта Миру. Зіткнення було досить сильним. Від удару шоломи розкололися, мотоцикл от-римав механічні ушкодження. Важко уявити собі, чи змогли б молоді люди вижити без мотошоломів. У результаті ДТП Павла і його пасажирку доставили до нейрохірургічного відділення Рівненської центральної міської лікарні з діагнозом - закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку.

За словами працівників прес-служби УДАІ в Рівненській області, з приходом весни на автодорогах області суттєво збільшилася кількість мотоциклів, скутерів та мопедів. Згідно зі статистикою, тільки з початку року на Рівненщині сталося 8 ДТП, 9 людей отримали травми. А тепло лише тільки розпочалося.

Стурбовані станом підготовки мопедистів, їх дисциплінованості та практичними навичками керування, працівники ДАІ розпочали операцію “Увага! Мопедист”. З початку її проведення серед водіїв двоколісних транспортних засобів було виявлено 127 порушень правил дорожнього руху, третя частина водіїв керувала у стані алкогольного сп’яніння.

09.04.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 09.04.2009p. 
На головну сторінку