Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №221 від 05.01.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Футбол

«Вересом» зацікавився інвестор

Ймовірно, це допоможе команді вирішити надокучливі фінансові проблеми

Щойно завершиться футбольний сезон, як довкола ФК «Верес» звично клубочаться найрізноманітніші чутки. Найсвіжіші з них стосуються доленосних змін у клубі. Зокрема, з чиєїсь легкої руки поширилася серед уболівальників звістка, що через невідповідність бюджету клубу загрожує зняття з чемпіонату.

Слідом за нею з'явилася дещо оптимістичніша вістка, мовляв, «Вересу» планують надати статус фарм-клубу луцької «Волині». Саме останню версію категорично заперечив президент клубу «Верес» Святослав ВЛАСЮК, який, зрештою, розповів кореспондентові «РР» про наміри, реалізація котрих покладе край поневірянням рівненської команди майстрів.

- Які ж насправді кардинальні переміни очікують ФК «Верес»?

- Мова про пошук меценатів чи інвесторів для футбольного клубу, знаєте, точиться вже давно. Адже цілком зрозуміло, що міський бюджет не здатний самотужки утримувати команду другої ліги, котра потребує щонайменше 700 тисяч на рік. А якщо говорити про повноцінне функціонування клубу, то ця сума сягатиме не менше одного мільйона 200 тисяч гривень. До того ж, Професійна футбольна ліга справді поставила певні умови щодо фінансового забезпечення клубів, які без сторонньої допомоги місту, вочевидь, не вдасться виконати. Благо, нарешті, знайшовся інвестор, який готовий вкласти кошти в ФК «Верес».

- Якщо не секрет, хто, власне, зацікавився рівненським футбольним клубом?

- Не хотів би робити з цього якоїсь таємниці чи інтриги, проте не хочу випереджати події, допоки вирішуються організаційні питання. Скажу лише, що до нас за рекомендацією колишнього тренера «Вереса» Трошкіна звернувся з конкретними пропозиціями інвестор, який, окрім Рівного, розглядав наміри щодо футбольних клубів Тернополя, Вінниці. Зустрівшись із міським головою Рівного, вони висловили свої побажання. Зважаючи на те, що в бюджеті міста немає грошей, щоб планувати якусь перспективу, а Віктор Анатолійович Чайка, пам'ятаєте, в передвиборчій програмі обіцяв виборцям сприяти розвитку футболу в місті, ми припали на цікаву пропозицію.

- А в чому, власне, вона полягає?

- Виникла ідея створення закритого акціонерного товариства, одним із засновників якого стане міська рада в особі комунального підприємства (швидше всього, стадіону «Авангард»). Отож, часткою міста в ЗАТ стане спортивна арена, а інвестор, у свою чергу, бере на себе решту витрат, в тому числі утримання команди. Звісно, планується створити відповідну інфраструктуру, котра в майбутньому зароблятиме на футбол гроші. До речі, інвестор планує створити футбольну школу-інтернат, де готуватимуть перспективних футболістів. Сподіваюся, це допоможе вирішити кадрову проблему. Адже сьогодні в команді маємо лише 2-3 гравці, котрих можемо підтягти до відповідного рівня, а решта, здебільшого, - вже літні футболісти, яким рано чи пізно доведеться шукати заміну.

Нині юристи однієї з київських фірм розробляють необхідні документи, і коли вони будуть готові, питання про створення акціонерного товариства виноситиметься на розгляд депутатів міськради. Сподіваюся, що депутати приймуть схвальне рішення, адже це позбавить необхідності виділяти на команду кошти з місцевого бюджету. Думаю, що реальні зміни у ФК «Верес» відбудуться вже в січні цього року.

- Святославе Миколайовичу, зрозуміло, що процес реорганізації клубу займе певний час, а на порядку денному - зимова підготовка команди, котра, зазвичай, є фундаментальною на весь рік. Отож, коли і як команда планує провести тренувальний збір?

- За попередньою домовленістю 24 січня повинна розпочатися передсезонна підготовка команди. Оскільки інвестор хоче провести нормальні тренувальні збори, на гарних полях, ймовірно, один з етапів тренувальних зборів пройде десь за кордоном. Водночас, обов'язковою умовою є й участь у передсезонному турнірі, де можна одержати гарну ігрову практику напередодні старту другого кола. Зважаючи на амбіції інвестора, перед командою стоїть чітке завдання - вже в наступному чемпіонаті боротися за вихід у першу лігу. Як буде насправді? Поживемо, побачимо.

05.01.2006Інтерв'ю взяв Василь ГЕРУС



Рівне-Ракурс №10 від 05.01.2006p. 
На головну сторінку