Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №392 від 16.04.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Отакої!

Квартирні крадії порпалися в холодильниках

Протягом 9-ти років у Рівному працювала група квартирних крадіїв. Когось вони залишили без побутової техніки, інших - без грошей і коштовностей... Квартирні “ловкачі” не гребували нічим, наостанок навіть могли зазирнути до холодильника й “вимести” його вміст. Та днями свято на їхній вулиці скінчилося…

- Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Рівненській області викрило злочинну групу, яка протягом 2000-2009 років крала з квартир громадян на території обласного центру, - розповідає заступник начальника УБОЗ УМВС України в Рівненській області Михайло КРУК. - Вони потрапляли до чужих помешкань через кватирки, балкони, вікна, а також шляхом підбору ключів та зламу серцевини замків…

Під час огляду було вилучено ряд викрадених з помешкань громадян предметів, знаряддя скоєння крадіжок, що безпосередньо вказують на злочинну діяльність даної групи.

Щодо учасників злочинної групи порушена кримінальна справа за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.185 ККУ. Ряд підозрюваних за рішенням суду перебуває під вартою.

- Наразі, за зібраною інформацією, злочинну групу очолював 27-річний житель Рівного, який розподіляв ролі, здійснював безпосереднє керівництво в підготовці та вчиненні злочинів, забезпечував їх фінансування, - розповідають в ВЗГ УМВСУ в Рівненській області. - Викрадені речі, гроші та дорогоцінності після скоєння крадіжок “ловкачі” зберігали на квартирі однієї з учасниць групи.

Згодом вони збували ювелірні вироби через ломбарди міста, а побутову та оргтехніку - через скупників. Періодично з метою маскування крадії припиняли свої “вилазки” та “залягали” на дно. Та тепер декому з них, найімовірніше, доведеться засинати, лягаючи на не надто зручні тюремні нари.

16.04.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 16.04.2009p. 
На головну сторінку