Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №392 від 16.04.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Перевірка

Замість наркотиків - арсенал зброї

Днями працівники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Рівненській області отримали інформацію про те, що один із рівнян зберігає у квартирі синтетичний наркотик “метамфетамін”. Під час обшуку помешкання 38-річного Олега на правоохоронців чекав “сюрприз”: замість наркотиків вони вилучили цілий арсенал зброї.

- У поле зору правоохоронців чоловік потрапляє не вперше, - розповідає начальник ВБНОН УМВС Петро ТИЩУК. - Ніхто й гадки не мав, що при санкціонованому обшуку квартири працівники ВБНОН знайдуть чимало “цікавих” речей. Увесь вилучений залізний крам був доставлений на дослідження в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС.

Вилучене справді вражало. Незареєстрована одноствольна мисливська рушниця, карабін та дев’ять патронів до нього, пістолети: “МR-654 К”, “PERТEKTA”, “KINOSTAZTEZ”, “SCHMEISSER”, “PIETRO BERETTA GARDONE”, револьвери “REK COBRA” та “ALFA”, а також близько двох десятків патронів різного калібру. Окрім цього, Олег був неабияким любителем холодної зброї, здебільшого, ножів. У його колекції була й піка, замаскована у бамбукову тростину. Правоохоронці також вилучили пістолет моделі “Z”, який, згідно з висновком експерта, є нарізною вогнепальною зброєю, виготовленою заводським способом, придатною для стрільби, та елемент саморобної пишучої ручки для стрільби патронами.

- Ми вже закінчили експертизу доправленої нам зброї, - розповідає головний експерт сектора балістики і трасологій відділу криміналістичних досліджень НДЕКЦ при УМВС Анна БОЛІЩУК. - Частина перевіреної зброї непридатна до стрільби, але враження від чехословацької “міні-Зети” залишиться надовго. Така собі - забавка для шпигунів.

А колега Анни Іванівни - експерт відділу кримінальних досліджень Вікторія ЮЗИК, підтвердила, що всі шість вилучених ножів є холодною зброєю.

Слідчим, з якими спілкувався затриманий, він пояснив, що тримав у себе вдома зброю, бо має таке хобі й дуже полюбляє збирати та розбирати усіляке залізяччя. Між іншим, як зауважив Петро Тищук, у квартирі Олега під час обшуку було також виявлено підроблені документи (зокрема, паспорти) та викрадені раніше мобільні телефони. Нині “зброяр” перебуває в ІТТ Рівненського міського відділу внутрішніх справ. Проти нього порушена кримінальна справа за ст.263 Кримінального кодексу України.

16.04.2009Тамара ЛИСЕНКО, Микола ЛЕКАЙ



Рівне-Ракурс №10 від 16.04.2009p. 
На головну сторінку