Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №392 від 16.04.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини з районів

Радивилів тепер без маршруток

Жителі міста Радивилів невдоволені шумом і гамом, який виникає внаслідок руху та зупинок маршрутних таксі. Згідно з поданими скаргами, міський голова підписав рішення про заборону руху та зупинки пасажирських автобусів і маршрутних таксі приміського та міжміського сполучення в Радивилові. З першого квітня по перше липня водіям приміського та міжміського пасажирського транспорту дозволено рухатися лише до автовокзалу, який розташований на околиці міста.

Автобус для селян теж “ноу-хау”

Новий давноочікуваний шкільний автобус “Богдан” отримали учні Маломидської загальноосвітньої школи Костопільського району. Таким чином районна та обласна ради створили належні умови для здобуття освіти саме сільським дітям.

Демидівчан годують зіпсутим м’ясом

Під час перевірки одного із м’ясопереробних підприємств Демидівського району було виявлено понад чотири тисячі тонн неякісної м’ясної продукції. Подальша доля такого виробництва відома - вона підлягатиме утилізації.

Туристичний бізнес на селі

Нещодавній семінар з питань розвитку туризму, який відбувся в Острозькому районному Будинку культури, показав, що сільський туризм нічим не гірший від інших. Усі присутні могли переконатися в тому, що він все-таки має перспективи і непогане майбутнє. Зокрема, під час семінару місцеві жителі району дізналися про те, як саме відкрити власну справу у сфері сільського туризму.

Як розпочали, так і закінчили

Врешті-решт завершилося будівництво Костопільського районного центру реабілітації інвалідів, яке тривало кілька років. На цей довгобуд з районного бюджету було витрачено близько одного мільйона гривень. Після Великодніх свят планується провести офіційно-урочисте відкриття даного закладу.

Тхне так, що жити не можна

Жителі селища Тинне, що знаходиться неподалік від Рівного, потерпають від власних нечистот. Вже кілька років фекалії із місцевої школи та кількох будинків розтікаються вулицями селища. Основною проблемою є купівля нового насосу, який направляв би всі ці нечистоти у центральну каналізацію. У вирішенні цього питання місцеві жителі покладаються лише на міську владу.

Буде земля, будуть і гроші

У 2008 році в області було продано 474 земельні ділянки, що є найбільшим показником по Україні, зазначалося на останній колегії ГУ Держкомзему в Рівенській області. Внаслідок продажу до державного та місцевого бюджетів було скеровано 41,3 мільйона гривень, що складає 35 відсотків від загальної суми надходжень від використання землі. Детальне інтерв’ю з начальником управління Світланою Богатирчук-Кривко читайте у наступному числі газети.

16.04.2009Алла БІДЮК за матеріалами прес-служб райдержадміністрацій



Рівне-Ракурс №10 від 16.04.2009p. 
На головну сторінку