Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №394 від 30.04.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Наболіле

“Та пішла ти…”, кричав він літній жінці

“Та пішла ти…”, кричав він літній жінці

Кого ми виховуємо?

Днями, прогулюючись з дитиною на вулиці, завітала на щойно облаштований ігровий майданчик, що знаходиться у дворі одного з будинків по вулиці Відінській, що в Рівному. Так приємно було побачити добротно змайстровану дерев’яну гірку, різноманітні гойдалки, яких я нарахувала аж чотири. Ще й фарба не висохла на них, ще підперті палицями стояли, щоб фундамент під ними міцніше зацементувався. Зі слів молодих мам, які теж стояли і раділи поруч мене - мовляв, ось, нарешті, і їхнім дітям буде де погратися - стало зрозуміло, що це результат клопотів одного з бізнесменів, який живе в цьому будинку. Зробив таке благо для своїх дітей, а приходити бавитися можуть усі.

Ось і прийшли два підлітки. Такі “круті”, модні. Підійшли до однієї з гойдалок, де ще цемент добре не засох, і давай його довбати ногами і виписувати щось на кшталт: “Тут був Вася і Петя!”(а, точніше, хлопці з 8-Б ЗОШ №18) Ну, це ще півбіди. Хто не хоче про себе пам’ять нащадкам залишити? Аж тут до стильних пацанів підійшли дві жінки, мовляв, що ви тут робите? Ще ж фарба добре не схопилася, нове все! На що хлопці вихлюпнули на жінок такий потік нецензурної лайки, стільки “триповерхових” матюків, що волосся мимоволі стало дибки. “Та пішла геть звідси”, “хто ти така, щоб мені вказувати” і цілий ряд словосполучень, як кажуть, не для преси. І жінки, увібгавши голови в плечі, змушені були піти, - а що, ці “круті перці” могли й віддухопелити...

І так, чесно кажучи, прикро стало. І за тих жінок, і за мам, що поруч стояли, та що й казати, і за себе. Адже хтось так старався не тільки для себе і своїх дітей, а й для нашої малечі. А сьогодні ці “коновали” подовбали цемент, завтра трохи підростуть та змужніють - повиламують труби металічні, позривають дерев’яні перетинки. Чи довго?

30.04.2009Свідок події Олена СОНЯХ



Рівне-Ракурс №10 від 30.04.2009p. 
На головну сторінку