Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №394 від 30.04.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#“Гаряча” лінія

Володимир ХОМКО: “Питання буде знято з контролю тільки після його вирішення”

Володимир ХОМКО: “Питання буде знято з контролю тільки після його вирішення”

Місто стає охайнішим, і це очевидно. Мешканці вже змогли оцінити порядок і чистоту в Рівному, які пропагує міський голова Володимир Хомко. А дітлахи деяких будинків із задоволенням випробовують гойдалки на нових майданчиках, які нещодавно вдалося встановити. Проте найбільша робота ще попереду.

Під час чергової прямої лінії з міським головою Рівного до-дзвонитися вдалося 24-м мешканцям. Поряд із запитаннями щодо негараздів у комунальній сфері, мешканці дякували за суттєве оновлення міста та говорили про власне бачення вирішення певних питань.

Запитання. За адресою по вулиці Шухевича,18, кв.146 проживаємо 20 років. Протікає дах, через що за комунальні послуги не платимо близько двох років. За борг по квартплаті на нас подали до суду, але платити не збираємося, доки не зроблять дах.

У будинку не працює ліфт. Зверталися з цим питанням до диспетчера ЖЕКу за тел. 24-43-62, вони відмовляються допомагати.

Юлія Іващук

Відповідь. Роботи з ремонту покрівлі над квартирами житлового будинку на вул.Шу-хевича,18 будуть виконані в цьому році. Але заборгованість по квартплаті, яка на 1.04.09 складає 1904,34 гривні, доведеться заплатити.

Ліфт у під’їзді №4 тимчасово зупинений через несправність електродвигуна лебідки. Виконання робіт по капітальному ремонту даного ліфта заплановано на найближчий час.

Запитання. Двір щодня заповнений машинами, не можна навіть з коляскою проїхати. Тротуар розбитий, а водії не зважають на поставлений знак заборони для паркування. Просимо мера звернути увагу на це питання, бо скарги до міліції не дали жодних результатів.

Павлюк Алла. Вул.Соборна, 156/41

Відповідь. Кошти на ремонт дворової території будинку №156 на вул.Соборній бюджетом поточного року, на жаль, не передбачений. Візьмемо це питання на контроль і постараємося виділити кошти у наступному році.

Що ж до машин на тротуарі - міському ДАІ дана вказівка щодо посилення контролю, але усе таки ця ситуація змогла б вирішитися, якби ми всі разом змогли підняти культуру водіїв. Адже в кожний двір не поставиш працівника ДАІ.

Запитання. Ліфт не працює вже 15 років. Шахту ліфта закидали сміттям. Всі мешканці за те, щоб ліфт працював, та питання вирішити неможливо.

Микола Нагорний, вул.Соборна,257

Відповідь. Житловий будинок знаходиться на балансі ДП “Агробуджитлосервіс” та згідно з договором від 1.08.05 року про ремонт та обслуговування житлового фонду та прибудинкової території перебуває на обслуговуванні ПП “Житловик ВВ”.

Ліфт вищезазначеного будинку на даний час розкомплектований і знаходиться в неробочому стані. Крім того, закінчився гарантійний термін експлуатації ліфта. Дані роботи місто не може профінансувати, це повинен зробити власник ліфта.

Запитання. У будинку зробили ремонт даху, шви обіцяли зробити ще восени, але не зробили.

Гандзюк Валентина Іванівна, вул.О.Дундича, 22/36

Кульбіда Галина, вул. О.Дундича 22/11

Відповідь. Капітальний ремонт стиків панелей житлового будинку буде проведений в цьому році.

Запитання. У районі Тютьковичів, на місце, де чистили Устю, почали звозити з міста сміття. Його висипають прямо на дорогу, бо вже немає куди. Ще зовсім недавно там були лавочки і облаштована територія, зараз нічого немає, крім кипи сміття.

Марія

Відповідь. . Я виїздив на місце, і сам обурений. Туди незаконно вивозили сміття переважно з мікрорайону Північний. Нараховувалося не менше півсотні машин. Але на даний час КП "РШЕУ автомобільних доріг" ліквідувало сміттєзвалище по вул.Ж.Кюрі. Сподіваюся, що більше вивозити сміття не будуть.

Запитання. Чи планують в цьому році відремонтувати підземний перехід в районі Боярки, а також пішохідну доріжку зі сторони аптеки “36,6”, так як цим переходом користуються діти ЗОШ №27?

В районі Боярки біля базарчика скупчується багато транспорту. Їздять авта, які доставляють товар. Функціонує стоянка таксі. При цьому біля будинку стоїть знак про заборону проїзду. Проблема у тому, що дітям неможливо самим дійти зі школи.

Регеда Інна Борисівна, вул.Дубенська, 44/121

Відповідь. На даний час КП “РШЕУ автомобільних доріг” провело ремонт освітлення підземного пішохідного переходу по вул.Дубенській. Готується кошторис оцінки об’ємів робіт по вказаному об’єкту, після чого буде проведений відповідний ремонт.

Міському ДАІ направлено припис щодо посиленого контролю за проїздом під забороняючий знак біля житлового будинку №44 на вул.Дубенській.

Запитання. Це добре, що вулиці почали прибирати. Але де смітники? Інколи хочеш викинути папірець, так немає куди.

Іван

Відповідь. Погоджуюсь, смітників мало. Тому мною дана вказівка і вже затверджена адресна програма встановлення смітниць на вулицях міста. Вони будуть встановлюватися КАТП-1728 по мірі їх закупівлі.

Запитання. Чи буде гаряча вода влітку в жителів вулиці Поліської?

Лариса

Відповідь. Подача гарячої води для населення здійснюється від котельні на вул.По-ліська,5Б згідно з затвердженим міським головою графіком: з 6.00 до 9.00 та з 17.00 до 23.00. А чи буде вона влітку, залежить від вас: при нормальній оплаті - буде.

Запитання. У кого на балансі знаходиться ділянка дороги від Дворецької до тубдиспансеру і чи є у планах її ремонт?

Анатолій

Відповідь. Повідомляємо, що під час поточного ремонту вулиці Дворецької КП “РШЕУ автомобільних робіт” буде проведений ямковий ремонт проїзду до тубдиспансеру.

Запитання. Чи буде розширюватися дорога на вулиці Малорівненській до нової 14-ї школи?

Дзюбук Наталія

Відповідь. Це питання буде розглядатися лише під час формування проекту бюджету на 2010 рік. У цьому році максимальні кошти у розмірі 5 мільйонів гривень виділили на добудову школи.

Запитання. Коли влада зверне увагу на “лебедине” озеро? Там немає благоустрою, вода має неприємний запах.

І чи не можна встановити більше сміттєвих баків, оскільки за суботу вони вже повні, а в неділю парк перетворюється на смітник?

Ігор Петрович

Відповідь. Парк Молоді утримується та обслуговується КП “Рівненський трест зеленого господарства”, працівники якого щоденно виконують роботи із приведення його в належний санітарний стан, озеленення, підмітання, покосу трави, посадці квітів, утримання лебедів.

Додаткові смітниці будуть встановлені протягом травня поточного року.

Щодо запаху води - це природній процес і вплинути на нього неможливо.

Запитання. Чому при різному навантаженні: одні отримують гарячу воду цілодобово, інші - за графіком, всі платять однаково?

Коли вже врешті приведуть у належний стан дорожні знаки із вказанням напрямку руху? Старі ставили 20 років тому, потім лише переклали назви. Але вони у жахливому стані.

Гурич Василь Іванович, вул.Київська, 46/32

Відповідь. Для мешканців, яким гаряча вода подається цілодобово, застосовується повний тариф, для тих, хто отримує її за графіком - коефіцієнт 0,83 від повного тарифу.

Заміна старих дорожніх знаків на нові проводиться СМЕД ДАІ по мірі надходження коштів з міського бюджету.

Запитання. Коли зроблять ремонт у будинку по вулиці Орлова,46? Під’їзна дорога розбита, майданчиків немає.

Емілія Андріївна

Відповідь. Капітальний ремонт стиків панелей даного житлового будинку проведуть у цьому році.

КП “РШЕУ автомобільних доріг” провів ямковий ремонт дороги на вулиці Орлова на ділянці від вул.Грушевського до вул.Буковинської та облаштував ділянку дороги до Борисо-Глібської церкви. Ремонт дворової території та проїзду до будинку №46 на вул.Орлова будуть проводитися в наступному році.

Запитання. Тече дах, а по телебаченню сказали, що покрівля покрита - це неправда.

Любов Іванівна, вул. Гагаріна 57/14

Відповідь. Щодо неправдивої інформації - розберусь особисто. А роботи із капітального ремонту покрівлі цього будинку постараємося виконати в цьому році, якщо знайдемо додаткові кошти у міському бюджеті.

Запитання. Зробіть, будь ласка, ремонт у під’їзді.

Марія Миколаївна, Дорошенка, 69, 3-й під’їзд

Відповідь. ЖКП “Центральне” доручено виконати у ІV кварталі поточного року ремонт сходинкової клітки у зазначеному під’їзді.

Запитання. Під час реконструкції будинку, яку провели просто прекрасно, змонтували лічильники. Але вони ось уже п’ять років не задіяні в роботу.

Малюга Віталій Григорович, Міцкевича, 5/43

Відповідь. Підприємству "Теплотранссервіс" дана вказівка виконати ці роботи до наступного опалюваного сезону.

Запитання. Просимо, щоб під час зняття показників із лічильників були присутні мешканці будинку.

Неоніла Сергіївна, Шухевича 18/150

Відповідь. Згідно з визначеним порядком в зніманні показників теплових лічильників беруть участь: представник теплопостачального підприємства, власник будинку та представник будинку, повноваження якому надані загальними зборами мешканців будинку.

У зв'язку з цим пропоную Вам самостійно обрати таку людину від вашого будинку і звернутися до мене особисто. Я надам розпорядження, щоб цей представник постійно брав участь у знятті показників.

Запитання. Заасфальтуйте, будь ласка, дорогу при в’їзді в арку.

Надія Григорівна Ткачук, Шухевича 18/96

Відповідь. Ремонт дворової території будинку №18 передбачено адресною програмою ремонту дворових територій на 2009 рік. Роботи виконають у цьому кварталі поточного року.

Запитання. Проживаю на першому поверсі, поруч продуктовий магазин. Після 19.00 жити неможливо, оскільки грюкають двері, а під вікнами розпивають спиртні напої.

Марія Андріївна Головко, Мельника 14/43

Відповідь. Повідомляємо, що приватному підприємцю Заєць Т.Г., власнику продуктового магазину “Слата”, який знаходиться за вказаною адресою, направлено лист з вимогою постійно контролювати продаж алкогольних напоїв та вжити необхідних заходів щодо дотримання громадського порядку біля магазину, особливо у вечірній час.

Запитання. Коли, врешті, зроблять дорогу по вул. Макарова?

Олександр Анатолійович, вул.Шухевича,18

Відповідь. КП “РШЕУ автомобільних доріг” провів ямковий та поточний ремонт дороги на вул.Макарова. Капітальний ремонт всієї ділянки дороги буде виконуватися в ІІ-ІІІ кварталах поточного року. На даний час тендер проведений, виконавець - визначений, кошти - передбачені.

30.04.2009Підготувала Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 30.04.2009p. 
На головну сторінку