Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №394 від 30.04.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини з районів

Садив город - знайшов снаряди

У Радивилівському районі житель села Опарипси у власному господарстві знайшов мінометну міну та артилерійський снаряд часів Другої Світової війни. При обстеженні місця знахідки піротехніки знайшли ще два артснаряди та три мінометні міни.

Канадський волонтер у Дубно

З першого по третє травня у місті Дубно перебуватиме Морган Бамфорд із Едмонтона. Метою приїзду волонтера Моргана є сприяння міжкультурному діалогу між молоддю України та Канади.

Протягом трьох днів волонтер зустрічатиметься з представниками молодіжних організацій та об’єднань міста, студентами, учнями та всіма бажаючими. Він ділитиметься досвідом громадської активності, роботою в молодіжних організаціях, студентських самоврядуваннях та познайомить дубенську молодь із основними принципами канадського волонтерського руху.

Правоохоронці матимуть житло

Місцеві депутати Млинова знайшли спосіб, як заробити кошти на забезпечення житлом працівників правоохоронних органів. Від проведених земельних аукціонів виділятимуть десять відсотків коштів, а їх, у свою чергу, спрямовуватимуть на придбання квартир. Наразі у Млинові вже купили трикімнатну квартиру, яку передали в користування районній прокуратурі.

Ярмарок професій

Днями в приміщенні Рівненського районного центру зайнятості пройшов ярмарок професій та освітніх програм для випускників дев’ятих класів загальноосвітніх закладів району. У рамках заходу школярі мали можливість поспілкуватися з представниками навчальних закладів області, пройти комп’ютерну діагностику своїх нахилів та здібностей.

Менше світла, більше грошей

У рамках міської комплексної програми енергозбереження в системі вуличного освітлення, у місті Острог продовжується заміна звичайних ламп на енергозберігаючі. Всього по місту встановлено 154 лампи. Таким чином Остріг на цьому зекономив 592 тисячі кВт/год., мовою грошей - це 231 тисяча гривень у рік.

Через борги влади люди ходитимуть пішки

Львівська залізниця знову змушена звертати увагу обласних адміністрацій на заборгованість за перевезення пасажирів пільгових категорій. Якщо до кінця квітня борги не сплатять, то вже з п’ятого травня у рейси вийде менше приміських поїздів.

Найбільше боргів у Рівненської та Волинської областей, які перерахували залізничникам 29,2 та 33,7 відсотка коштів відповідно. Протягом двох декад поточного місяця шість із семи ОДА не заплатили залізничникам жодної копійки. Зважаючи на те, що приміські перевезення є критично збитковими для залізниці, питання про відміну електро- та дизель-поїздів розглядатимуть якнайшвидше і у жорсткому режимі.

30.04.2009Алла БІДЮК за матеріалами прес-служб райдержадміністрацій



Рівне-Ракурс №10 від 30.04.2009p. 
На головну сторінку