Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №396 від 14.05.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Милосердні справи

Червоний Хрест в органній залі

Цікава картина нещодавно спостерігалася на подвір’ї залу органної музики: до дверей центрального входу у п’ятницю зранку вишикувалася довжелезна черга з громадян різного віку. Це люди масово відгукнулися на запрошення Рівненської обласної організації Товариства Червоного Хреста перевірити стан щитоподібної залози, виміряти артеріальний тиск, потренуватися надавати першу медичну допомогу тощо.

Звісно, за обстеження з людей не брали жодної копійки. Натомість перехожі жваво підходили до волонтерів у білих накидках з яскраво-червоними хрестами й давали, хто скільки може, на розвиток та втілення гуманітарних справ Товариства, спрямованих на допомогу знедоленим, самотнім, немічним та хворим українцям. До слова, щороку 8 травня відзначається Всесвітній день Червоного Хреста та Червоного Півмісяця. Саме цього дня колись народився засновник червонохресного руху швейцарець Анрі Дюнон.

Нашою ж обласною організацією, яка об’єднує понад 170 тисяч членів, активістів та добровольців, впроваджується 15 довгострокових гуманітарних програм, а щороку проводиться принаймні 300 благодійних акцій на підтримку знедолених верств населення. Відтак матеріальну допомогу одержує понад 25 тисяч осіб на суму 300 тисяч гривень. Якраз кілька днів тому закінчився місячник “Поборемо туберкульоз разом”.

Щодо обстеження людей за допомогою апарату УЗД, то лікарям завжди доводиться приймати чималу кількість людей, і охочих не зменшується, стверджує голова Рівненського обласного Товариства Червоного Хреста Володимир СОКОЛЕНКО й додає, що ультразвукові апарати в Товаристві новенькі, справжні японські. На них працює двоє лікарів, які обстежують громадян у районах області. Фактично пересувна діагностична лабораторія працює з 1991 року.

Патронажні сестри милосердя (їх у Товаристві 190) обслуговують більше 25 тисяч самотніх громадян похилого віку та інвалідів різних категорій.

14.05.2009Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 14.05.2009p. 
На головну сторінку