Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №396 від 14.05.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Акція

Без України пазл Європи не скласти

Минулого тижня у 28 містах України проходила акція “Відкрий вікно в Європу”, організована Єдиним центром. Рівне не стало винятком. На майдані Незалежності партійці вимагали спростити візовий режим для українських громадян. Транспаранти учасників акції говорили самі за себе: “Не діліть Європу на сорти”, “Без України пазл не скласти”, “Центр Європи - в Україні”.

Найвагомішим ультиматумом цієї політсили стало: скасувати візові збори для всіх категорій громадян України, а також запровадити безвізовий в’їзд на територію Євросоюзу на термін до 90 днів для окремих категорій громадян - журналістів, студентів, науковців, бізнесменів, а також для туристичних груп. Адже свого часу, ще у 2005 році, Україна скасувала візовий режим для європейців, натомість отримала спрощений режим, який поширюється лише на дуже обмежені групи громадян.

Власник рівненського медіа-холдингу Віктор ДАНИЛОВ зі свого досвіду розповів про неймовірну складність відкриття віз у європейські країни: “Європа намагалася спростити візовий режим для українців, але так його й не формалізувала. Основна проблема - недовіра до українських громадян”. Зокрема, пан Віктор зазначив, що дана акція повинна привернути до нас увагу країн Шенгенської зони та Євросоюзу, а заразом переконати їх у тому, що ми - нація не дикунська, і нам, як і решті, потрібно виїжджати у країни Європи з тих чи інших причин.

14.05.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 14.05.2009p. 
На головну сторінку