Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №397 від 21.05.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Літо - не за горами!

Догляд за шкірою у теплу пору

Догляд за шкірою у теплу пору

Щоб навесні та влітку шкіра виглядала доглянутою, не обгорала, не обвітрювалася, необхідно старанно за нею доглядати. Насамперед, правильно вмиватися, очищати і захищати шкіру.

Поради для всіх типів шкіри:

• повернувшись додому після тривалого перебування на вулиці, протріть обличчя ватяним тампоном, змоченим у відварі рум’янку, шавлії, материнки, шишок хмелю. Одну чайну ложку сировини заливають склянкою окропу і кип’ятять 5 хвилин. Відвар відмінно очищає обличчя після пилюки, а також зволожує його;

• влітку намагайтеся не використовувати багато косметики, не користуватися помадою, стійким тональним кремом. Але якщо ви не можете відмовитися від тонального крему, то змішайте його з вашим звичайним зволожуючим кремом. Макіяж буде легким, проте приховуватиме вади шкіри;

• користуйтеся прозорою пудрою і блиском для губ;

• піт на обличчі не можна витирати, подразнюючи шкіру носовичком. Краще прикладати до обличчя паперові серветки з пудрою.

Живлення шкіри (виконувати не менше тижня)

Необхідно приготувати настій липового цвіту. Взяти 1 столову ложку сушеного цвіту липи, мед. Залити цвіт липи окропом, через 10 хвилин воду злити, процідити і додати крапельку меду. Не варто витирати обличчя насухо, краще залишити шкіру трохи вологою для природнього висихання, щоб волога увібралась.

Влітку шкіру будь-якого типу зміцнює ранкове вмивання холодною водою з поступовим зниженням температури. З цією метою після сну шкіру обличчя та шиї змащують соком свіжих овочів або плодів (достатньо однієї-двох ягід або шматочка плоду), а потім на суху або подразнену шкіру наносять кефір. Через 5-10 хвилин можна вмитися холодною водою, жирну шкіру протерти шматочком льоду (шкіру підвищеної чутливості або з розширеними капілярами не можна обробляти льодом!), на суху - нанести зволожуючий крем.

Відмінний тонізуючий засіб - кашка з натертого гарбуза і відтиснутий з неї сік. Соком просочують тонкий шар вати, кашку наносять на марлеву серветку або безпосередньо на обличчя. Компрес нанесіть на обличчя на 15-20 хвилин, потім зніміть і вмийтеся прохолодною водою. Робіть цю процедуру 2-3 рази на тиждень, тривалість курсу - 15-20 компресів. Щоб швидше позбутися вугрів і звузити пори, протирайте обличчя шматочком гарбуза.

Суміш для умивання з медом та апельсином для сухої шкіри

Взяти 3 столові ложки вершків, 1 столову ложку меду, 4 столові ложки мелених вівсяних пластівців, 2 краплі ефірної олії апельсина.

У теплі вершки додати мед, ефірну олію, гарненько перемішати. Потім додати вівсяні пластівці і розтерти, щоб утворилася однорідна вершкова паста. Нанести на обличчя і шию круговими рухами і змити.

Лимонно-трав’яна суміш для жирної шкіри

Обваріть крутим окропом суміш таких трав: рум’янку, звіробою, деревію, шишок хмелю, листя ожини, суниці - по 1 чайній ложці кожного компонента, й усе змішайте в однорідну масу. 1 столова ложка суміші заливається 0,5 склян-ки крутого окропу. Настоюється, проціджується. У теплий настій додайте 1 чайну ложку меду і сік 1 лимона. Все це старанно перемішайте і нанесіть на обличчя. Маску тримати 25-30 хвилин. Змивати краще поперемінно гарячою і холодною водою. Маска гоїть висипання вугрів і лущення шкіри.

У спекотну погоду необхідно зволожувати обличчя

Берете мінеральну воду і натуральний яблучний оцет у пропорції 1:1, змішуєте, переливаєте в зручну пляшечку і використовуєте замість тоніка. Дуже корисно для гладкості й пружності шкіри. Зберігати в холодильнику.

21.05.2009



Рівне-Ракурс №10 від 21.05.2009p. 
На головну сторінку