Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №397 від 21.05.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Обговорення

Державна влада у місті - це Кульчинська?

Державна влада у місті - це Кульчинська?

“Живи. Наркотикам - ні. Безпечний секс - так. Зупини ВІЛ - СНІД. Соціальні служби готові допомогти”. Саме цей дослівний зміст білборду, який був нещодавно розміщений у Рівному, як, зрештою, й в інших містах України, викликав шквал обговорень серед представників міської влади та християнських організацій.

Найбільшу дискусію спричинило питання безпечного сексу. “Він не може бути поза шлюбом”, - переконував священик і депутат міської ради Віталій ПОРОВЧУК. “Але потрібно пропагувати безпечний спосіб життя, оскільки воно не ідеальне і завжди потрібно шукати альтернативу”, - парирувала провідний спеціаліст міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлана ПЕТЕРЯТКО.

- Щоб запобігти будь-якому негативному процесу в суспільстві, потрібно говорити про це, - наголосила начальник відділу у справах сім’ї та молоді управління Рівненського міськвиконкому Марія ЗУБОВА. - Коли у світі кожні 7 хвилин від СНІДу помирає людина, а Україна є лідером по кількості хворих, потрібно говорити про захист.

При цьому Віталій Поровчук спантеличив присутніх інформацією про те, що презерватив не є елементом захисту від таких хвороб, як СНІД чи ВІЛ.

- І ми фінансуємо такі програми! - обурився депутат Рівнеради від БЮТ Анатолій ЧУГУЄВЕЦЬ. - Чому ж влада не обговорює з нами ці проблеми? Де вона, де Кульчинська? (В цей час, як депутат облради від БЮТ, Галина Григорівна була на засіданні комісії - авт.) Адже саме вона і є - влада.

- Ми відкриті до діалогу, - наче відрізала начальник міського центру соціальних служб сім’ї, молоді та спорту Людмила ТАЛТ. - Однак цю проблему варто вирішувати на рівні держави, і тоді вже розставляти акценти.

Ми можемо погодитися з Віталієм Поровчуком, що потрібно проповідувати чистоту та цноту, що це той ідеал, до якого потрібно прагнути, проте, погодьтеся, проблема дійсно є, і той факт, що соціальні служби хочуть наочно показати молодим людям ступінь небезпеки від наркотиків, алкоголю та, зрештою, сексу, роздаючи презервативи і вішаючи білборди, для нашої країни - вже непогано.

Мені 18 років. Ось уже два роки як я хвора на СНІД. Тепер на все дивлюся інакше, ніж раніше... Навіщо Ви, дорослі, нас, дітей своїх, “під танк” кинули? Навіщо зім’яли сексом, “порнухою”, наркотиками? Ми були ще дітьми, а “папаші” вже тягнули у постіль. Ви винні у наших хворобах і смертях! Вам хотілося “розслабитися”. А ми вмираємо. Ми не матимемо кохання, сімей, не народимо дітей! Ми ще живі, та нас вже немає… Нас позбавили дитинства і відібрали наше майбутнє.

Ми вже хоронимо один одного… Чому Ви нас не попередили з Вашим “безпечним сексом”? Нам хочеться жити. Краще б цілину орати, трактора водити, аніж в іномарках помирати від СНІДу. Це стало у молоді чимось ніби нежить…

Прийміть закони і забороніть безпечний секс, аборти, насилля, порнорекламу, наркотики, горілку та всю пропаганду. Ми гинемо і Ви - також.

Уривок із листа однієї дівчини

21.05.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 21.05.2009p. 
На головну сторінку