Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №397 від 21.05.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини з районів

Виставка пам’яті жертвам політичних репресій

Днями у Державному архіві Рівненської області була підготовлена виставка, присвячена вшануванню пам’яті жертв політичних репресій, юнаків, які потрапили в жорна сталінського тоталітарного режиму. На ній представлені матеріали з фонду Управління Комітету Держбезпеки у Рівненській області та Рівненського обласного комітету компартії України.

Більшість із поданих документів довгий час перебували під грифом “цілком таємно” і експонуються вперше.

Рівненщина багата на знахідки... бойових припасів

Вже не дивиною для жителів Рівненської області є знахідки, які залишила по собі Друга Світова війна. Чи не щоденно доводиться проводити піротехнічні роботи працівникам Головного управління МНС у Рівненській області. Не встигли рятувальники “впоратися” з міною та гранатою, що були знайдені під час польових робіт біля села Калинівка Сарненського району, як на них вже чекали в місті Острозі, де місцеві жителі знайшли 5 артилерійських снарядів.

За словами помічника начальника ГУ МНС у Рівненській області Віктора КОЗАКА, від початку 2009 року працівники групи піротехнічних робіт МНС Рівненщини вже знешкодили близько 950 різноманітних вибухонебезпечних предметів.

Життя музею

Минулого тижня з нагоди 40-річчя заснування районного народного історичного музею в районному будинку культури селища Володимирця пройшло районне фольклорно-етнографічне свято “Музейна гостина”.

На святі народні умільці району представили виставку-продаж своїх виробів “Музейний двір”. Також відбулися загально-оглядові екскурсії до музею, концертна програма за участю аматорських колективів, етнографічна вік-торина “Згадаємо минуле” та конкурс “Народне караоке”.

Вакантна посада на “Дубномолоко”

Підприємство ВАТ “Дубномолоко” залишилося без керівника. Голова правління товариства Олексій Козловський, який керував дубенським сиркомбінатом останні 12 років - звільнився за станом здоров’я. Це потужне підприємство за роки своєї роботи зуміло досягти певних висот. Минулого року “Дубномолоко” вийшло на російський ринок, куди стало експортувати 11 видів твердих сирів ТМ “КОМО”. Всупереч успіхам, голова правління Олексій Козловський вирішив піти на відпочинок з метою поліпшити стан здоров’я.

Здібна молодь “тусується” у “Корчагінці”

Зліт обдарованої учнівської молоді пройшов у таборі “Корчагінець” на Острожчині. Захід відбувся у рамках двомісячника “Співучасть у долі дитини” з ініціативи начальника відділу освіти Острозької РДА Олега Коломиса. Зліт тривав три дні, і його програма була наповнена іграми, творчими конкурсами, тренінгами. Один із них - конкурс малюнків на асфальті “Майбутнє очима дітей”, присвячений 64-й річниці великої Перемоги.

21.05.2009Алла БІДЮК за матеріалами прес-служб райдержадміністрацій



Рівне-Ракурс №10 від 21.05.2009p. 
На головну сторінку