Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №398 від 29.05.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Футзал

Привіт, перша ліга?

Привіт, перша ліга?

За себе і за хлопців із “Кардинала” билися минулої суботи футболісти львівської “Енергії” у грі проти МФК “Рівне”.

Неймовірно, але бажання гостей допомогти землякам-“кардиналам” вибратися із дна турнірної таблиці виявилося на порядок сильнішим, аніж бажання самих рівнян зберегти прописку у вищому дивізіоні.

МФК “Рівне” - “Енергія” (Львів) - 7:9 (2:4).

Рівне: Щербаков (Чемерис, 21) - Петрик, Сондак, Басіч, Дармовіс, Жовтун, Волох, Жак, Ситник, Кравчук.

Львів: Пітуля - Федюк, Тригубець, Онищук, Хлюбко, Кузь, Хиреш, Струк, Писько.

Голи: Онищук (2, автогол), Струк (20, автогол), Сондак (27, з десятиметрового), Федюк (28, автогол), Жовтун (36), Кравчук (39, 40) - Тригубець (13, 15, з десятиметрового, 33, 37), Жовтун (32, автогол), Чемерис (22, автогол), Кузь (9, 17, 38).

Попередження: Петрик (34) - Кузь (35).

Гра видалася насправді бойовою. Прикро, що у битві за шість очок, у доленосному матчі підопічні Юрія Баховського програли команді, яка вже давно не вирішує жодних турнірних завдань. Хоча - ні. Одне-єдине турнірне завдання у “Енергії” було - допомогти землякам із “Кардинала”, які і борються з МФК “Рівне” за те, аби залишитися в еліті вітчизняного футзалу ще на один сезон.

Усе для господарів у звітній зустрічі розпочиналося добре. Вже на другій хвилині гри Ігор Онищук відправив м’яча до власних воріт і вивів рівнян вперед. Вмотивовані футболісти МФК “Рівне” мали ще декілька нагод для взяття воріт суперника, але натомість пропустили… тричі…

Спочатку Тарас Кузь одним дотиком втілив у гол кидок Пітулі від власних воріт. Згодом двічі відзначився Сергій Тригубець. Причому другий свій гол він провів із пенальті за перебір господарями фолів.

Рівняни відповіли влучанням Дмитра Жовтуна у перекладину. А вже у наступній атаці енергетики забили вчетверте. Жак втратив м’яча на своїй половині майданчика і сфера після удару Кузя миттєво опинилася за спиною у Щербакова - 1:4.

За кілька секунд до фінальної сирени індивідуальну майстерність продемонстрував Волох. Роман обіграв двох опонентів на лівому фланзі і прострілив уздовж воріт, де Степан Струк створив ще один у матчі автогол - 2:4.

У перерві Юрій Баховський замінив Щербаковa на Чемериса і, щойно опинившись на майданчику, Павло мимоволі став співавтором голу. Тригубець потужно пробив із середньої дистанції, м’яч влучив у штангу, потім - у голову нашому воротарю і закотився у ворота - 2:5.

Після цього гості дещо заспокоїлися і одразу ж поплатилися за це. Спочатку Сондак заробив штрафний удар поблизу воріт суперника. А за декілька секунд арбітр призначив і пенальті у ворота “Енергії” за гру захисника рукою. Десятиметровий впевнено реалізував той же Сондак.

Ще за хвилину Федюк оформив четвертий у матчі автогол - 4:5. Чудовий шанс зламати хід гри і вирвати перемогу, яким рівняни так і не скористалися. Натомість продовжився хіт-парад автоголів. Після прострілу з флангу м’яча у свої ворота зрізав Дмитро Жовтун - 4:6!

До завершення матчу команди забили ще по три голи. Цікаво, що ще за хвилину до фінальної сирени рівняни горіли - 5:9!

У підсумку “Енергія” на всі сто відсотків виконала завдання врятувати “Кардинал”. Самі “кардинали” цього ж дня перемогли “Контингент” і обійшли МФК “Рівне” у турнірній таблиці.

Тепер саме рівняни останні, і аби посісти рятівне чотирнадцяте місце, нашій команді треба не просто перемагати в заключному турі “новоспеченого” чемпіона - “Тайм” у Львові, але й сподіватися на поразку “Кардинала” в Одесі. Погодьтеся, завдання - на межі фантастики.

Привіт, перша ліга?

29.05.2009Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 29.05.2009p. 
На головну сторінку