Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №222 від 12.01.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Обережно: інфекція!

На Закарпатті спалах черевного тифу:

чи омине Рівненщину?

Звістка про спалах інфекційного кишкового захворювання у закарпатському селі Симер Перечинського району не обминула і Рівненщину. Чимало жителів нашої області, знаючи номер телефону довіри Рівненського обласного центру здоров’я: (0362) 22-30-45, телефонують і цікавляться етіологією цієї хвороби - бояться, щоб до них не вчепилася та “зараза”.

- На Рівненщині черевний тиф не носить епідемічного характеру, але загроза спалаху існує, - зазначив лікар обласного центру здоров’я Віктор МЕЖОВ. - Збудника хвороби можна в будь-який момент підхопити через інфіковану воду, продукти харчування, а також через забруднені руки, посуд, білизну, дверні ручки. Тиф уражає людей різного віку і може навіть спричинити смерть.

- Перші ознаки його дії в організмі - висока температура, лихоманка, загальна інтоксикація, збільшення печінки, селезінки, висип на шкірі, - продовжує лікар. - При наявних симптомах потрібно негайно звертатися до лікаря.

Санепідеміологи роблять все можливе, щоб попередити потрапляння збудника кишкової інфекції у воду, продукти харчування. А від кожного жителя області вимагається дотримуватися елементарної гігієни – передусім, не забувайте мити руки, бо часто саме через них передається інфекція. Овочі, фрукти перед вживанням споліскуйте гарячою водою. До слова, людям, які їдуть у місцевість, де вирує епідемія черевного тифу, роблять вакцинацію. Також і тим, які живуть на епідемічно ураженій території.

12.01.2006За повідомленням Рівненського обласного центру здоров’я підготувала Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 12.01.2006p. 
На головну сторінку