Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №398 від 29.05.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Малий та середній бізнес зможе врятувати економіку

Малий та середній бізнес зможе врятувати економіку

21 травня в Українському домі відбулося розширене засідання Кабінету Міністрів, яке проходило за участю підприємців із усіх регіонів країни. “Вірю: коли впали на коліна гіганти, малий та середній бізнес зможе врятувати економіку”, - заявила прем’єр Юлія Тимошенко, представляючи присутнім пакет із 27 нормативно-правових актів, які повинні сприяти розвитку вітчизняного підприємництва.

СРМ система perfectum для вашего бизнеса

- Напередодні, - розповідає рівненський підприємець, депутат Рівнеради від БЮТ Руслан МАЛЬОВАНИЙ (на фото), - урядовці дев’ять годин напрацьовували документи, які послаблюють контроль держави над бізнесом. На розширеному засіданні Кабміну було, зокрема, прийнято постанову про запровадження на період до 31 грудня 2010 року мораторію на проведення органами державного нагляду (контролю) позапланових перевірок підприємців. Урядовою постановою віднині заборонено позапланові перевірки, якщо не було реальних скарг споживачів або якщо перевірки не забажало саме підприємство. Планово теж не будуть перевіряти нікого, крім підприємств із високим ступенем ризику від здійснення господарської діяльності. У Кабінеті міністрів також буде створена “гаряча лінія” , на яку підприємці України зможуть подзвонити і повідомити про факти здійснення перевірок контролюючими органами, попри введення мораторію. Заказать тут хостинг на wordpress.

Відповідно до цієї постанови, органи державного (контролю) повинні надавати суб’єкту господарювання, який перевірявся, попередження або припис про усунення виявлених порушень строком на 30 діб, приймати рішення про застосування до суб’єктів господарювання фінансово-адміністративних санкцій тільки в разі невиконання ними протягом 30 діб від дня одержання приписів про усунення виявлених порушень, складених на підставі актів перевірок (крім порушень, які неможливо усунути).

Уряд затвердив нормативно-правові акти, якими буде скорочено перелік документів, необхідних для отримання ліцензій на певні види діяльності, а також установив, що вартість ліцензій буде прив’язано до рівня мінімальної заробітної плати. Пакет урядових документів має не лише спростити бюрократичні процедури для підприємців, але й ускладнити їх для рейдерів. Наприклад, коли хтось приїде силою захоплювати підприємство згідно з копією судового рішення, йому доведеться подбати, аби вона була на офіційному бланку суворої звітності і відповідно зареєстрована.

І, нарешті, приємна новина для всіх українських автомобілістів: керівник Ради підприємців при Кабміні Оксана Продан поінформувала учасників розширеного засідання про скасування талонів попереджень до посвідчення водія транспортних засобів.

На завершення спільної роботи міністрів і представників малого та середнього бізнесу Юлія Тимошенко, запропонувавши щомісяця проводити такі відкриті засідання Кабміну, закликала ділових людей активно співпрацювати з владою через регіональні та місцеві галузеві ради підприємців, пообіцявши максимально прислухатися до них і робити все можливе для врахування їх інтересів.

29.05.2009Олесь ДУБОВИК



Рівне-Ракурс №10 від 29.05.2009p. 
На головну сторінку