Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №399 від 04.06.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Футзал

Закуска для чемпіона

Закуска для чемпіона

На мінорній ноті завершився дебютний сезон у вищій лізі для МФК “Рівне”. Команда Юрія Баховського так і не зуміла вийти із крутого піке, в якому перебувала впродовж усього чемпіонату і посіла невтішне останнє місце у турнірній таблиці.

У заключному турі першості рівняни поступилися “новоспеченому” чемпіону України - львівському “Тайму”.

“Тайм” (Львів) - МФК “Рівне” - 6:2 (3:2).

Львів: Іваняк - О.Бондар, Д.Бондар, Макаєв, Павленко, Чепорнюк, Кондратюк, Легчанов, Овсянніков, Скорий, Москвін.

Рівне: Чемерис (Щербаков, 28) - Петрик, Сондак, Басіч, Дармовис, Кравчук, Тушич, Жовтун, Жак, Волох.

Голи: Макаєв (2), Павленко (3, з пен., 9), О.Бондар (21), Д.Бондар (22), Кондратюк (24) - Тушич (6), Сондак (15).

Попередження: Жовтун (8).

Нереалізовані дабл-пенальті: Легчанов (10, 15).

Аби покинути останню сходинку турнірної таблиці, гостям будь-що потрібно було обіграти “Тайм”, який ще за декілька турів до завершення чемпіонату офіційно оформив чемпіонство. Була надія, що чемпіон не матиме особливої мотивації у заключній грі сезону і не надто впиратиметься перед неабияк вмотивованими гостями. Проте солодкі мрії гостей розтанули дуже швидко. Спочатку Макаєв реалізував вихід тет-а-тет із воротарем МФК “Рівне”, а згодом Павленко реалізував десятиметровий, призначений за фол Тушича. 2:0 - усього за три хвилини гри. Круговерть навколо воріт не зупинялася ні на секунду, і гол Тушича зі штрафного на цьому фоні виглядав якось навіть не зовсім логічно. Тим паче, ще за три хвилини Павленко відновив перевагу львів’ян у два голи.

Довести рахунок до зовсім розгромного ще у першій половині зустрічі міг Легчанов, проте нападник “Тайму” двічі не зумів реалізувати десятиметровий штрафний удар.

За таку недбалість господарі поплатилися одразу ж. “Рівне” хоч і аутсайдер чемпіонату, проте нагоди вдарити по носі фаворита ніколи не втрачав. Ще один штрафний удар, і цього разу Сондак змусив капітулювати Іваняка.

Перший тайм завершився перевагою господарів майданчика - 3:2.

Другий же тайм розпочався з нового “карнавалу” поблизу воріт гостей. Усього три хвилини знадобилося футболістам “Тайму”, аби розставити всі крапки над “і” у зустрічі.

Спочатку Олександр Бондар відправив м’яча у дев’ятку воріт рівнян, а за хвилину теж Бондар, але вже Дмитро, пробив із лівого флангу так, що воротар із цим ударом не впорався. Ще два оберти хвилинної стрілки, і Кондратюк робить рахунок остаточним- 6:2.

Після матчу у Львівському Палаці мистецтв відбулося нагородження чемпіонів. Рівняни ж поверталися додому у не надто позитивному настрої.

Команда із Рівного “начисто” програла боротьбу за рятівну чотирнадцяту позицію львівському “Кардиналу” у турнірній таблиці. У той час, як підопічні Юрія Баховського програвали гру за грою, львів’яни-“кардинали” демонстрували фантастичний фінішний спурт, упродовж якого виграли чотири гри із п’яти.

Однак, за деякою інформацією, жодної трагедії у цьогорічній останній позиції вищої ліги немає. В одному зі своїх нещодавніх інтерв’ю президент АМФУ Геннадій Лисенчук озвучив думку про можливість участі в сезоні 2009/2010 шістнадцяти, а то й вісімнадцяти команд. Отож, існує висока ймовірність того, що через скрутне фінансове становище підвищуватися у класі буде нікому, або ж претендентів буде замало. У такому разі МФК “Рівне” і наступної осені зможе презентувати місто в еліті українського футзалу. Звісно, якщо фінансові негаразди не скують руки і керівникам нашого клубу.

04.06.2009Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 04.06.2009p. 
На головну сторінку